Germania inaspreste masurile de prevenire a infectiilor cu coronavirus. Merkel: Trebuie sa impiedicam o crestere necontrolata

Joi, 15 Octombrie 2020, ora 08:13
3272 citiri
Germania inaspreste masurile de prevenire a infectiilor cu coronavirus. Merkel: Trebuie sa impiedicam o crestere necontrolata
FOTO Pixabay

Germania va introduce noi masuri mai restrictive pentru a incerca sa lupte impotriva unei resurgente a pandemiei de COVID-19, a anuntat miercuri seara cancelarul Angela Merkel la finalul unei reuniuni cu responsabilii celor 16 landuri federale, noteaza AFP.

Numarul participantilor la evenimente private va fi limitat de exemplu in regiunile care inregistreaza peste 35 de noi contaminari la 100.000 de locuitori in sapte zile. In aceste regiuni, portul mastii va fi obligatoriu peste tot unde oamenii sunt apropiati unii de ceilalti mai mult timp.

Adunarile vor fi limitate la 25 de persoane in institutiile publice si la 15 in salile private.

"Sunt convinsa ca ceea ce vom face acum va determina modul in care vom traversa aceasta pandemie", a comentat cancelarul german.

"Putem vedea ca rata de contaminare creste si ca in anumite regiuni este foarte ridicata", a adaugat ea. "Este motivul pentru care trebuie sa impiedicam o crestere necontrolata sau exponentiala", a insistat Angela Merkel.

Daca pragul de 50 de noi contaminari la 100.000 de locuitori este depasit, vor fi impuse reguli si mai severe, ca limitarea reuniunilor private la maxim 10 persoane din doua familii si inchiderea restaurantelor la orele 23.00.

Guvernul federal si landurile, care sunt responsabile de politicile de sanatate, au petrecut miercuri opt ore pentru a elabora aceste reguli care incearca sa unifice situatii extrem de disparate, consecinta a federalismului.

Germania a inregistrat miercuri 5.000 de noi contaminari cu coronavirusul in 24 de ore, un nivel nemaiatins de la masurile de restrictie din primavara.

Livrări americane pentru Ucraina prin Germania și Polonia
Livrări americane pentru Ucraina prin Germania și Polonia
Pentagonul a pregătit de luni de zile pachete de arme și muniții pentru Ucraina. Sunt disponibile livrări prin Polonia și prin centrele logistice ale armatei americane din Germania. Acum...
Spionajul chinez și rusesc, în plină expansiune în Germania
Spionajul chinez și rusesc, în plină expansiune în Germania
Șase presupuși spioni au fost arestați în Germania într-o succesiune rapidă. Aceștia urmăreau interese economice, atacuri la adresa democrației și obiective legate de războiul împotriva...
#coronavirus, #covid, #Germania, #masuri, #Angela Merkel , #Germania