Covid-19: Germania discuta noi ajutoare pentru economie. Ministrul Finantelor ar vrea si impozite majorate pentru cei cu venituri mari

Luni, 20 Aprilie 2020, ora 10:27
4209 citiri
Covid-19: Germania discuta noi ajutoare pentru economie. Ministrul Finantelor ar vrea si impozite majorate pentru cei cu venituri mari
Foto: Facebook Olaf Scholz

Politicienii guvernului de coalitie al cancelarului german Angela Merkel au decis duminica un sprijin suplimentar pentru intreprinderi si populatie, afectate de criza Covid-19, cu accent pe hoteluri, restaurante si plata angajatilor cu programe part-time.

Dehoga, o asociatie din domeniul industriei care include o mare parte din firmele mici, detinute de familie, a declarat pentru Bild am Sonntag ca aproximativ 70.000 de operatori de restaurante si hoteluri, care angajeaza 223.000 de persoane, s-ar putea confrunta cu insolventa, deoarece pana la sfarsitul lunii aprilie, pierderile vor ajunge la 10 miliarde de euro.

Ministrul economiei, Peter Altmaier, membru al partidului conservator al cancelarului Merkel, a declarat intr-un interviu acordat aceluiasi ziar ca a fost de acord ca sectorul are nevoie de sprijin pentru a se relansa.

"Este clar ca vom avea nevoie de ajutor suplimentar pentru a impiedica disparitia de pe piata a acestor companii", a spus el.

Altmaier a spus ca va analiza eventual scaderea taxei pe valoarea adaugata pentru industriile respective, dar se iau in calcul si acordarea unor subventii pentru modernizare si masuri de reducere a costurilor.

Numarul cazurilor noi de infectii cu coronavirus a scazut, iar cel al persoanelor vindecate a crescut in ultimele zile, in Germania.

Insa politicienii si autoritatile sunt de acord ca activitatile economice pot fi reluate doar treptat, pentru a evita un nou val al epidemiei.

Ministrul Finantelor, Olaf Scholz (foto), care reprezinta partidul social-democrat (SPD), a afirmat intr-un interviu acord publicatiei Welt am Sonntag, ca a inclus hotelurile intre industriile care ar trebui sa primeasca ajutoare.

Altmaier insa nu este de acord cu Scholz, care a propus cresterea o majorare a impozitelor pe veniturile mari, pentru a finanta programele de ajutor financiar.

"Venituri mai mari la buget se obtin in principal prin crestere economica si investitii mai puternice", a spus Altmaier.

Guvernul discuta, de asemenea, majorarea contributiei statului la un program care sustine salariile angajatilor part-time ai companiilor, pentru a creste puterea de cumparare si a stimula consumul, a declarat ministrul Muncii, Hubertus Heil, membru al SPD.

Ramai pe Ziare.com pentru a afla cele mai noi informatii despre evolutia pandemiei de Covid-19, transmise in format LIVE text.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Iohannis merge la Bruxelles. Subiectele fierbinți aflate pe agenda reuniunii liderilor europeni
Preşedintele Klaus Iohannis va participa miercuri şi joi, 17-18 aprilie, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles. Şeful statului va participa, de...
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
#Gremania ajutoare economie covid, #Germania majorare impozite venituri mari , #Germania