Ducele de Wurttemberg a murit dupa ce a intrat cu masina lui Porsche intr-un tractor

Vineri, 11 Mai 2018, ora 15:19
7154 citiri

Ducele Friedrich de Wurttemberg, care are legaturi familiale cu Casa regala britanica, a murit intr-un accident de masina, la varsta de 56 de ani.

Pe 9 mai, ducele se afla la volanul automobilului sau Porsche, cand a intrat in coliziune cu un tractor, pe un drum de tara din zona Baden-Wurttemberg, in sud-vestul Germaniei.

Soferul tractorului si cei doi pasageri ai sai au fost transportati la spital cu rani usoare, potrivit publicatiei Schwabische Zeitung, insa ducele a murit pe loc.

Ducele avea legaturi familiale cu Casa regala britanica, printr-un stramos comun, Frederick al II-lea Eugen, duce de Wurttemberg.

Frederick al II-lea Eugen a fost stramos comun al reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii si al tatalui lui Friedrich, Carl, actualul sef al Casei de Wurttemberg.

Ducele Friedrich de Wurttemberg era casatorit cu ducesa Marie de Wurttemberg - nascuta printesa de Wied. Cei doi au avut trei copii, ducele Wilhelm (23 de ani), ducesa Marie-Amelie (22 de ani), si ducesa Sophie-Dorothee (20 de ani).

Ducele activa in mai multe institutii sociale si culturale din statul Baden-Wurttemberg.

Fiul ducelui ii succede acestuia ca mostenitor al functiei de sef al Casei de Wurttemberg.

Toate monarhiile Germaniei au fost abolite dupa incheierea Primului Razboi Mondial, dar familiile regale si-au pastrat titlurile si unele proprietati.

Citeste si:
Istoria guvernelor României
Istoria guvernelor României
O fi bimilenară istoria ceaușistă a poporului român, dar istoria documentată a guvernelor României nu este mai veche de 159 de ani. În tot acest timp, Principatele Unite, apoi Regatul...
Gabriela Firea, despre proiectul PSD privind plafonarea prețurilor la energie și gaze: „Noile facturi dublate ar însemna un cost suplimentar de minim 1200 de euro pe an”
Gabriela Firea, despre proiectul PSD privind plafonarea prețurilor la energie și gaze: „Noile facturi dublate ar însemna un cost suplimentar de minim 1200 de euro pe an”
Gabriela Firea a anunțat luni, 18 octombrie, că proiectul PSD privind plafonarea prețurilor la energie și gaze va ajunge astăzi în Senat. Astfel, potrivit proiectului social democraților,...
Sursa: MEDIAFAX