Dupa scandalul de plagiat, un ministru al lui Merkel are alta problema grava de CV

Luni, 12 Octombrie 2015, ora 17:16
2492 citiri
Dupa scandalul de plagiat, un ministru al lui Merkel are alta problema grava de CV
Foto: Twitter/Ursula von der Leyen

O universitate din statul american California l-a acuzat pe ministrul german al Apararii, Ursula von der Leyen, ca s-a folosit de numele institutiei, trecandu-l ca referinta in CV-ul ei, desi nu a urmat cursurile niciunui program oficial al acesteia.

Potrivit unui purtator de cuvant al Universitatii Stanford, ministrul german al Apararii a precizat in CV-ul ei ca a urmat cursuri la respectiva institutie, in conditiile in care nu s-a inscris la niciun program oficial si nu a primit calificative din partea universitatii, a informat duminica publicatia germana Welt am Sonntag.

Un purtator de cuvant al ministrului Apararii a declarat ca politicianul german dispune de documente care sustin informatiile din CV. Ministrul a participat la seminare ca vizitator si a lucrat pentru departamentul de administrare a spitalului ca voluntar. De asemenea, sustine ca a fost coautor al unui studiu despre tratamentul infertilitatii realizat impreuna cu un student inscris la universitate, dar ca lucrarea a fost respinsa pentru a fi publicata intr-o revista de specialitate.

In CV-ul Ursulei von der Leyen apare informatia potrivit careia aceasta a urmat cursurile Universitatii Stanford din California in perioada 1992-1996, urmata de specificarile "vizitator audit: Universitatea Stanford, absolvent al School of Business" in anul 1993 si "analist marketing: Stanford Health Services Hospital Administration" in anul 1995.

Cu toate acestea, potrivit purtatorului de cuvant al institutiei, astfel de activitati nu au nicio valoare si nu exista dovezi ca von der Leyen s-ar fi inscris la vreun program al universitatii sau ca ar fi absolvit vreun astfel de program.

Activitatile pe care ministrul Apararii sustine ca le-a desfasurat sub egida institutiei nu justifica utilizarea numelui Universitatii Stanford din CV-ul ei, anunta institutia respectiva.

"Nu a facut parte din niciun program oficial pentru care certificate sau calificative academice sunt emise", precizeaza purtatorul de cuvant al Universitatii Stanford, citat de publicatia germana Welt am Sonntag.

Universitatea considera un abuz includerea numelui sau in acest mod in CV-ul ministrului, sustine acesta.

Acuzata de plagiat

Cariera academica a lui Von der Leyer este pusa la indoiala in Germania, unde activisti anti-plagiat au acuzat-o de copierea a mari fragmente in teza de doctorat din alte surse care nu sunt precizate.

Potrivit VroniPlag, un program care monitorizeaza activitatea anti-plagiat din lucrarile academice din Germania, in teza de doctorat a ministrului german al Apararii au fost gasite dovezi de plagiere in 27 din cele 62 de pagini ale lucrarii.

Un scandal de plagiat zguduie Guvernul Merkel: Ministrul Apararii se apara de acuzatii

Von der Leyen a respins acuzatiile si a solicitat institutiei Hanover Medical School, unde a primit calificativul de absolvire, sa realizeze o reevaluare independenta a lucrarii.

Din cauza acuzatiei de plagiat in tezele de doctorat, fostul ministru al Apararii, Karl-Theodor zu Guttenberg, si fostul ministru al Educatiei, Annette Schavan, au plecat din Guvernul german in 2011, respectiv 2013.

Ursula von der Leyer a devenit ministrul al Apararii in 2013, fiind perceputa in Germania ca un posibil succesor al lui Merkel.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#ministru german minte CV, #Ursula von der Leyen mintit CV, #Ursula von der Leyen plagiat, #ministru german plagiat , #Germania