Germania a marit compensatiile acordate supravietuitorilor Holocaustului

Autor: Ana Ilie
Joi, 15 Noiembrie 2012, ora 23:28
3518 citiri
Germania a marit compensatiile acordate supravietuitorilor Holocaustului

La 60 de ani dupa un acord istoric ce a permis guvernului german sa despagubeasca victimele crimelor naziste, administratorii fondului si oficialii germani spun ca platile acordate supravietuitorilor Holocaustului sunt mai necesare ca oricand, in conditiile in care acestia intra in ultimii ani de viata.

Majoritatea supravietuitorilor Holocaustului au avut parte de traume extreme in copilarie, au suferit de malnutritie si si-au pierdut aproape toate rudele - asa ca in zilele noastre se confrunta cu probleme medicale si psihologice grave, si putin sau deloc sprijin familial pentru a face fata situatiei, scrie Fox News.

Ministrul german de Finante, Wolfgang Schaeuble, urma sa semneze oficial, joi, revizuirea tratatului din 1952 privind despagubirile, prin care se maresc pensiile celor care traiesc in estul Europei si se mareste gama celor care sunt eligibili pentru plati compensatorii.

Germania a platit, in special supravietuitorilor evrei, aproximativ 70 de miliarde de euro in total, pentru crimele naziste, din 1952 pana acum.

Tara va oferi de-acum despagubire ci unei noi categorii de victime ale nazistilor - cei 80.000 de evrei care au fugit din fata armatei germane si echipelor de lichidare, si s-au stabilit in fosta URSS. Acestia au devenit eligibili, de la 1 noiembrie, pentru o plata unica de 2.556 de euro.

Amendamentul la tratat formalizeaza o crestere a pensiilor supravietuitorilor Holocaustului din estul Europei de la 200 la 300 de euro, la fel cu cele acordate celorlalti supravietuitori.

Germania a marit deja platile acordate supravietuitorilor pentru ingrijirea la domiciliu cu 15% comparativ cu 2011.

Citește și:
Averi de primari. Cât au agonisit edilii marilor orașe ale României
Averi de primari. Cât au agonisit edilii marilor orașe ale României
Averile declarate de aleșii în funcții publice au fost întotdeauna subiect de discuție, cu atât mai mult după numeroasele scandaluri și conflicte de interese în care aceștia nu au putut...
Demisie din PNL. Cătălin Boboc a părăsit partidul după ce a fost acuzat că s-a branșat ilegal la curent
Demisie din PNL. Cătălin Boboc a părăsit partidul după ce a fost acuzat că s-a branșat ilegal la curent
Fostul secretar de stat Cătălin Boboc a anunțat marți seară, 4 octombrie, că demisionează din PNL, în urma scandalului privind branşarea ilegală la rețeaua electrică a unui imobil din...