Germania ajuta industria auto cu doua miliarde de euro pentru a atenua impactul pandemiei de coronavirus

Luni, 02 Noiembrie 2020, ora 15:30
2114 citiri
Germania ajuta industria auto cu doua miliarde de euro pentru a atenua impactul pandemiei de coronavirus
Foto: Unsplash.com

Oficialii germani au fost de acord cu un pachet de sprijin de doua miliarde de euro pentru a-i ajuta pe producatorii auto si industria auto sa treaca de la motoarele cu combustie la cele pentru masinile electrice si la conducerea autonoma, potrivit unui document al Ministerului Economiei consultat luni de Reuters.

Conform programului, care va intra in vigoare in 2021, Guvernul de la Berlin intentioneaza sa acorde subventii jucatorilor cheie din industria auto, pana in 2024. De asemenea, fondurile vor fi folosite pentru activitati de cercetare dezvoltare pentru digitalizarea lanturilor de aprovizionare, imprimare 3D, pregatirea angajatilor si folosirea in comun a datelor privind productia.

Executivul intentioneaza sa acopere pana la 60% din costurile pentru marile companii si 80% pentru firmele mici si mijlocii care realizeaza facilitati de productie prietenoase cu mediul.

"Trecerea la noile produse, in special pe segmentul mobilitatii electrice, necesita o ajustare a productiei. Ciclurile de productie inovative necesita facilitati de productie mai flexibile, iar presiunea costurilor este ridicata", se arata in documentul consultat de Reuters.

Programul face parte din planul de redresare al economiei germane, menit sa atenueze impactul pandemiei de coronavirus (COVID-19).

Producatorii auto din cea mai mare economie europeana s-au confruntat in 2019 cu un an dificil, deoarece incetinirea PIB-ului a coincis cu tranzitia dinspre autovehiculele echipate cu motoare cu combustie interna spre autovehiculele electrice. In plus, temerile privind escaladarea tensiunilor comerciale globale au afectat increderea in industrie.

Industria auto germana are nevoie de miliarde de euro pentru investitii in extinderea retelei de statii de reincarcare si in energia regenerabila, pentru a stimula cererea pentru vehicule electrice, apreciaza analistii.

Statutul Germaniei de mare putere globala in domeniul manufacturier s-a construit in mare parte pe industria auto, insa, in ultima vreme, ingrijorarile legate de poluare, intensificate de scandalul manipularii emisiilor poluante izbucnit in 2015 la Volkswagen, disputele comerciale si incetinirea economica au afectat cererea pentru automobilele germane.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#industrie Germania, #bani germania masini, #bani germania electrica , #Germania