Germania ar putea amana a doua doza de vaccin impotriva COVID-19. Aproape 240.000 de persoane, vaccinate

Marti, 05 Ianuarie 2021, ora 02:00
6042 citiri
Germania ar putea amana a doua doza de vaccin impotriva COVID-19. Aproape 240.000 de persoane, vaccinate
Vaccin Covid-19 (Imagine generica) FOTO Unsplash

Ministerul Sanatatii din Germania solicita consultanta in ceea ce priveste o eventuala amanare a administrarii celei de-a doua doze din vaccinul impotriva COVID-19 produs de BioNTech si Pfizer pentru a putea continua campania de vaccinare in ciuda stocurilor limitate, potrivit unui document consultat luni de Reuters.

Ministerul solicita consultanta din partea unei comisii de vaccinare independente referitor la amanarea administrarii celei de-a doua doze dupa perioada maxima de 42 de zile prevazuta in prezent, avand in vedere un demers similar al Marii Britanii, se spune in documentul de o pagina.

Informarea, datata cu ziua de duminica, survine dupa ce ministrul Sanatatii, Jens Spahn, a fost intens criticat pe perioada weekendului inclusiv de aliatii sai politici conservatori, care mentioneaza faptul ca Germania a esuat in misiunea de a procura suficiente doze de vaccinuri si a fost prea lenta in a intensifica campania de imunizare nationala.

Potrivit celui mai recent bilant zilnic de la Institutul Robert Koch, Germania a vaccinat circa 239.000 de persoane de la debutul campaniei nationale, pe 27 decembrie, mai putin decat cele 1,3 milioane de doze livrate pana la sfarsitul anului 2020.

Demersul Marii Britanii de a amana administrarea celei de-a doza doze a vaccinului BioNTech/Pfizer a fost salutat de un numar de experti germani din domeniul sanatatii si survine in contextul in care guvernele incearca sa ofere protectie impotriva coronavirusului unui numar cat mai mare de persoane, administrandu-le cat de repede posibil prima doza si amanand-o pe cea de-a doua.

Alte referiri in documentul Ministerului Sanatatii includ recomandarea ca o doza suplimentara, a sasea, sa fie extrasa din flacoanele cu vaccinul BioNTech/Pfizer, o practica despre care companiile spun ca este fezabila folosind un ac si o seringa corespunzatoare si care a fost permisa in mai multe tari.

Avizul Uniunii Europene pentru vaccinul produs de Moderna, preconizat pentru miercuri, ar trebui sa adauge alte 1,5 milioane de doze la cantitatea de pe stoc in saptamanile care vor urma, se mai precizeaza in document. In total, Germania ar trebui sa primeasca anul acesta 50 de milioane de doze din vaccinul Moderna, potrivit contractelor de achizitie de pe teritoriul Uniunii Europene.

Referitor la vaccinul AstraZeneca aprobat saptamana trecuta in Marea Britanie, Ministerul Sanatatii din Germania a precizat ca revizuirea, in curs de desfasurare la Agentia Europeana pentru Medicamente (EMA), se desfasoara la ''presiune ridicata''.

''Obiectivul este ca, de indata ce va fi posibil, sa se decida calea de urmat si domeniul de aplicare al autorizarii'' pentru vaccinul AstraZeneca, se mai spune in document.

Coronavirus: Germania a raportat 12.690 de cazuri noi si 336 de decese in prima zi a noului an

Accident cu 5 morți pe o autostradă din Germania, după ce un autobuz s-a răsturnat în afara carosabilului FOTO/VIDEO
Accident cu 5 morți pe o autostradă din Germania, după ce un autobuz s-a răsturnat în afara carosabilului FOTO/VIDEO
Poliția germană anunță că cel puţin cinci persoane au murit, iar altele sunt rănite după ce un autocar cu 53 de pasageri a făcut accident şi s-a răsturnat pe autostradă, în apropiere...
Carambol uriaș, cu 40 de mașini implicate, pe o autostradă din Germania. Zeci de răniți și doi morți
Carambol uriaș, cu 40 de mașini implicate, pe o autostradă din Germania. Zeci de răniți și doi morți
Circa 40 de mașini au fost implicate într-o serie de trei accidente în masă, pe autostrada A3, lângă Würzburg, Germania, duminică, 24 martie. 27 de persoane au fost rănite, iar doi oameni...
#vaccin, #Covid 19, #Germania, #amanare , #Germania
Comentarii