Germania expulzeaza in premiera doi straini nascuti pe teritoriul sau

Miercuri, 22 Martie 2017, ora 06:37
8884 citiri
Germania expulzeaza in premiera doi straini nascuti pe teritoriul sau
Foto: Hepta.ro

Berlinul va expulza spre tara lor doi straini nascuti in Germania banuiti ca au pregatit un atac islamist, un prim simptom al inaspririi legislatiei germane dupa atentatul de la Berlin din luna decembrie.

Tribunalul administrativ federal, sesizat de Ministerul de Interne al landului Saxonia Inferioara, a dat unda verde expulzarii celor doi, un nigerian de 22 de ani si un algerian de 27 de ani, retinuti la 9 februarie la Goettingen (centru) in cadrul unei vaste perchezitii, a anuntat marti ministrul de interne al acestui land, social-democratul Boris Pistorius, transmite AFP.

Potrivit unui purtator de cuvant al Ministerului de Interne al landului Saxonia Inferioara, citat de agentia germana dpa, este vorba despre o prima decizie de acest fel in Germania.

Cei doi barbati, plasati in arest provizoriu, erau suspectati de politie ca pregatesc un atentat islamist.

Cunoscuti pentru aparteneta la mediile salafiste, ei erau clasati ca potential "periculosi".

Un drapel al organizatiei Stat Islamic, precum si o arma de foc le-au fost confiscate fiecaruia la Goettingen, unde locuiau impreuna cu familiile lor. Atentatul "ar fi putut avea loc in orice moment", a precizat politia, fara sa poata stabili daca armele descoperite erau prevazute sa serveasca acestui atac.

Parchetul nu s-a sesizat pentru declansarea unei anchete penale, considerand ca, desi cei doi suspecti au evocat posibilitatea de a comite un atentat, ei nu au decis nimic concret.

Ministrul de Interne al landului Saxonia Inferioara, Boris Pistorius, a hotarat, totusi, sa lanseze procedura de expulzare, contestata de cei doi barbati in fata Tribunalului federal administrativ care in final a validat expulzarea lor.

Potrivit agentiei germane dpa, ei urmeaza sa fie expulzati rapid si vor primi interdictia definitiva de a reveni in Germania.

Aceasta decizie, initiata de un land condus de social-democrati, ilustreaza inasprirea atitudinii autoritatilor germane dupa atentatul cu un camion, comis la 19 decembrie asupra unui targ de Craciun la Berlin (12 morti) de catre Anis Amri.

Acestui tunisian de 24 de ani i se refuzase cererea de azil, dar nu a fost expulzat niciodata, potrivit Berlinului, din cauza lipsei de cooperare a autoritatilor de la Tunis.

La sfarsitul lui februarie, coalitia formata de conservatori si social-democrati a cancelarului Angela Merkel a adoptat un proiect de lege vizand accelerarea expulzarii a mii de solicitanti de azil refuzati si a strainilor considerati periculosi pentru securitatea nationala sau a caror cerere de azil a fost respinsa.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Germania expulzeaza straini , #Germania
Comentarii
Poza Traiannn
Traiannn
rank 5
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Forbe constituționale: Tot ce-i născut în cu rtea Neamțului e Neamț!