Germania renunță la rata de incidență ca măsură pentru introducerea de noi restricții. „Spitalizările vor deveni indicatorul cheie”

Miercuri, 25 August 2021, ora 10:34
3299 citiri
Germania renunță la rata de incidență ca măsură pentru introducerea de noi restricții. „Spitalizările vor deveni indicatorul cheie”
Angela Merkel, cancelarul Germaniei FOTO Hepta

Germania a decis să nu mai folosească rata infecției cu coronavirus ca criteriu pentru a decide dacă restricțiile ar trebui să fie în vigoare pentru a limita răspândirea virusului, a declarat luni cancelarul Angela Merkel, informează Reuters.

Rata de incidență de șapte zile a fost o măsură cheie pentru a determina dacă restricțiile ar putea fi impuse sau ridicate, pragurile de infecție de 35, 50 și 100 la 100.000 de persoane declanșând deschiderea sau închiderea diferitelor părți ale societății.

Dar pe măsură ce crește numărul persoanelor care sunt complet vaccinate, au crescut apelurile pentru ca rata incidenței să fie scăzută ca o măsură pentru a determina dacă blocajele sunt necesare.

"Am decis astăzi că nu mai avem nevoie de măsuri de protecție cuprinzătoare atunci când numărul de cazuri sau incidența este de 50, deoarece o mare parte din oameni sunt vaccinați", a spus Merkel.

Guvernul și statele federale vor monitoriza în schimb spitalizările ca un indicator cheie pentru a determina dacă sistemul de sănătate devine suprasolicitat, a spus Merkel.

Pentru a controla şi estompa răspândirea bolii COVID-19 este nevoie de o rată minimă de vaccinare mult mai ridicată, după cum susţin experţii de la Robert-Koch Institut. Cel puţin 85 la sută din populaţia cu vârste cuprinse între 12 şi 59 de ani şi peste 90 la sută dintre seniorii de peste 60 de ani trebuie să fie complet imunizaţi pentru a ţine sub control evoluţia pandemiei în Germania, mai ales în contextul răspândirii variantei Delta.

Niciunul dintre serurile aprobate până în prezent nu protejează 100 la sută, ceea ce atestau şi studiile publicate chiar la debutul campaniei de vaccinare. Mai ales persoanele vaccinate, cu afecţiuni cronice, se pot infecta, chiar dacă riscul este mai redus.

"Persoanele complet vaccinate sunt protejate faţă de o formă mai gravă a bolii", accentuează Gernot Marx, preşedintele Uniunii Interdisciplinare Germane pentru Medicină Intensivă şi de Urgenţă (DIVI) în discuţia cu DW. În Germania, la ATI nu există aproape niciun pacient, care să fi beneficiat de completa imunizare.

Mai este incidența relevantă

Ca valoare orientativă, incidenţa trebuie menţinută, susţin experţii. "Valoarea incidenţei oferă o imagine asupra dinamicii epidemiei", explică epidemioloaga Lange. În plus, trebuie ţinut cont şi de "valoarea R", care reprezintă internările, transferul la ATI şi gradul de ocupare a paturilor de la terapie intensivă, spun atât Lange şi Marx, cât şi Andreas Schuppert de la RWTH Aachen, potrivit DW.com.

Andreas Schuppert arată că ocuparea paturilor de la ATI este direct proporţională cu incidenţa. El confirmă că: "În ultimele săptămâni se poate constata că evoluţiile grave, deci cele care ajung la terapie intensivă, sunt direct proporţionale cu incidenţa. Din fericire însă, legătura nu mai este la fel de puternică precum în valul 2 sau 3 al pandemiei."

Şi el spune că nu trebuie renunţat la incidenţă, dar că se impune o observare mai atentă a internărilor şi a formelor grave de COVID-19.

Schuppert aminteşte că, în Germania, circa 10 milioane de oameni sunt nevaccinaţi, iar dintre aceştia peste 100.000 sunt din grupa de risc şi ar putea suferi forme grave sau ar putea ajunge la terapie intesivă, în cazul în care s-ar infecta cu coronavirus.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Germania coronavirus, #incidenta, #pandemie , #Germania