Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Germania introduce cartile de identitate cu cip

Miercuri, 25 August 2010, ora 08:30
5595 citiri
Germania introduce cartile de identitate cu cip
Foto: Arhiva

Productia cipurilor, o componenta importanta a noilor carti de identitate germane, a inceput dupa ce guvernul de la Berlin a semnat un contract pe zece ani cu producatorul olandez NXP.

Incepand cu luna noiembrie, cetatenii germani vor primi noile carti de identitate, scrie IBTimes.

Cartile de identitate contin toate datele personale, stocate pe cipurile care pot fi accesate prin conexiune wireless.

Aceste carti de identitate dau posibilitatea autoritatilor germane sa identifice orice persoana, rapid si cu acuratete. Aceste autoritati includ politia, ministerul finantelor si desigur agentiile care elibereaza pasapoarte.

Companiile germane precum Infineon sau compania olandeza NXP, care isi dezvolta si produce produsele in Hamburg, sunt lideri mondiali in fabricarea cipurilor de securitate RFID.

Cardurile vor avea mai multe functii, inclusiv posibilitatea cetatenilor de a se identifica pe Internet utilizand un aparat de citire a cardului. Dupa inregistrare, cu ajutorul unui cont online poti cumpara, descarca muzica sau interactiona online cu diverse agentii guvernamentale.

Pasapoartele biometrice din anumite tari au aceste cipuri, care contin o imagine digitala si amprentele, si sunt utilizate de cinci ani deja, de cand Statele Unite au cerut astfel de pasaport fiecarei persoane care a dorit sa intre in SUA.

Totusi, sunt cateva ingrijorari cum ca aceste cipuri pot pune securitatea si viata privata in pericol.

Pasapoartele electronice din versiunile anterioare, care foloseau cipuri cu un protocol numit "acces de baza" (BAC), au fost atacate cu succes de catre cercetatori si experti in securitate.

Cartile de identitate germane folosesc si protocolul BAC, dar numai pentru informatiile de baza care sunt si imprimate pe card, adica imaginea si numele. Celelalte informatii sunt protejate de un protocol mai complex.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#carti identitate cip, #germania pasapoarte electronice , #Germania
Comentarii
Poza Grasul
Grasul
rank 5
E doar o chestiune de timp pana cand vor putea fi sparte de hakeri! Cine poate crede ca exista un protocol infailibil? Dar nu e nici o problema, peste 2 ani se vor inventa noi protocoale care vor asigura cipurile impotriva hakerilor pentru alti doi ani