Germania introduce taxa pe autostrazi pentru straini

Miercuri, 25 Ianuarie 2017, ora 18:51
9643 citiri
Germania introduce taxa pe autostrazi pentru straini
Foto: Ziare.com

Cabinetul german a aprobat miercuri planurile pentru introducerea unei taxe pe autostrazi pentru autoturisme inmatriculate in afara tarii, dupa ce a solutionat o disputa cu Comisia Europeana care s-a aratat ingrijorata ca noua taxa este discriminatorie pentru soferii straini.

Conform noilor planuri, Germania va introduce o taxa pe autostrazi pentru autoturismele inmatriculate in strainatate, iar nivelul taxei va varia in functie de criteriile de mediu, astfel ca autoturismele care polueaza mai putin vor plati o taxa mai mica.

Nivelul maxim al taxei pentru un vehicul inmatriculat in strainatate va fi de 130 de euro pe an. Vehiculele inregistrate in Germania vor plati si ele aceasta taxa care va putea fi insa dedusa din taxa anuala pe autovehicul, astfel ca soferii straini vor fi, efectiv, singurii care o vor plati.

Ministrul german al Transporturilor, Alexander Dobrindt, a subliniat ca noul sistem reprezinta o modificare majora deoarece transfera povara pentru finantarea drumurilor pe utilizatori.

"Pentru soferii germani nu vor fi costuri suplimentare. De asemenea, cei care au un vehicul prietenos cu mediul vor plati mai putin", a spus Dobrindt.

De la Bruxelles, Comisia Europeana a precizat ca planurile originale, aprobate de Parlamentul german in 2015, erau discriminatorii si incalcau legislatia UE, insa cele doua parti au ajuns la un punct de vedere comun luna trecuta.

Noua taxa, care a fost solicitata de aliatii conservatori din Bavaria ai cancelarului Angela Merkel, va intra in vigoare dupa alegerile parlamentare care vor avea loc in luna septembrie.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#Germania taxa autostrada masini straine, #Germania taxa autostrada automobile straine, #taxa autostrada Germania soferi straini , #Germania