Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Situatie critica in Germania: Nou record de infectari, in ciuda masurilor de lockdown

Vineri, 13 Noiembrie 2020, ora 13:00
9688 citiri
Situatie critica in Germania: Nou record de infectari, in ciuda masurilor de lockdown
Oameni in parc FOTO Unsplash

Germania a raportat vineri, 13 noiembrie, un nou record de contaminari cu noul coronavirus in termen de 24 de ore, la o saptamana si jumatate dupa introducerea unui lockdown partial pentru a limita propagarea pandemiei, relateaza dpa.

Cifrele anuntate ridica totalul cazurilor inregistrate de la debutul pandemiei in Germania la 751.095, potrivit institutului Robert Koch pentru controlul bolilor infectioase (RKI).

Numarul deceselor asociate cu virusul a crescut cu 218, ajungand la un total de 12.200, a mai indicat RKI.

Cel mai recent varf de contaminari, 23.399, a fost raportat sambata.

Germania a impus la 2 noiembrie o noua "inchidere" anticoronavirus, activitatea restaurantelor, a muzeelor si a altor locuri publice, cu exceptia magazinelor, fiind suspendata.

RKI a indicat anterior ca va dura doua pana la trei saptamani ca masurile sa-si arate efectul, avand in vedere timpul trecut de la infectare pana la manifestarea simptomelor si testare.

Ministrul german al sanatatii a afirmat vineri ca este prea devreme sa se spuna daca restrictiile impuse la 2 noiembrie vor trebui prelungite si dincolo de luna in curs.

"Vom vedea in urmatoarele cateva zile daca au efect", a spus ministrul Jens Spahn pe postul de televiziune ARD.

Cancelarul german Angela Merkel si liderii landurilor germane se vor reuni din nou luni pentru a analiza daca masurile din 2 noiembrie au fost suficiente pentru a stavili numarul de infectari, ce risca sa supraaglomereze spitalele.

Jens Spahn a mai avertizat ca este improbabil ca in decembrie viata sa devina la normal si ca probabil nu se vor putea desfasura evenimente cum sunt petrecerile "corporate" de Craciun, petrecerile aniversare sau de nunta.

"N-am spus niciodata ca luna noiembrie va fi foarte grea si pe urma totul va fi ca inainte", a insistat ministrul german.

Dacă SUA trimit Ucrainei rachete ATACMS, Germania trebuie să dea Taurus. Solicitarea, făcută de șefa comisiei de apărare din Bundestag
Dacă SUA trimit Ucrainei rachete ATACMS, Germania trebuie să dea Taurus. Solicitarea, făcută de șefa comisiei de apărare din Bundestag
După ce Congresul american a decis să furnizeze arme în valoare de miliarde de dolari Ucrainei, ar trebui să fie rândul Germaniei să furnizeze rachete Taurus, a declarat Marie-Agnes...
Contraspionajul german lansează „vânătoarea“ de spioni chinezi și ruși
Contraspionajul german lansează „vânătoarea“ de spioni chinezi și ruși
Recentele arestări ale spionilor chinezi și ruși reprezintă doar vârful aisbergului, deoarece se crede că alte sute de agenți "mișună" în Germania. După o serie de arestări de profil...
#Germania, #covid, #infectari, #record , #Germania