Germania: Oras blocat de marsuri ale radicalilor islamisti

Sambata, 14 Martie 2015, ora 22:24
8446 citiri
Germania: Oras blocat de marsuri ale radicalilor islamisti

Convocarea simultana a mai multor marsuri ale radicalilor islamisti si ale grupurilor de extrema dreapta si islamofobe a paralizat sambata centrul orasului german Wuppertal, din vestul tarii, unde au fost desfasurati peste 1.000 de agenti de politie si unde s-au inregistrat mai multe ciocniri, informeaza EFE si DPA.

Autoritatile estimasera o prezenta de circa 3.000 de manifestanti la diversele proteste si au decis sa blocheze accesul pe numeroase artere din centrul orasului. Multi comercianti si-au inchis magazinele mai devreme, de teama unor incidente. Dar cu toate ca participarea la mitinguri a fost mai mica decat fusese prevazut initial, acest lucru nu a exclus tulburarile in mai multe puncte din oras.

Autoritatile au decis in ultimul moment, din motive de siguranta, sa nu le permita celor catorva sute de sustinatori ai miscarii islamofobe PEGIDA (Patriotii Europeni impotriva Islamizarii Occidentului) sa marsaluiasca pe traseul stabilit initial si, drept urmare, mai multi participanti la mars au aruncat cu petarde in directia politistilor, care au incercat sa-i disperseze.

La marsul din Wuppertal al PEGIDA, miscare nascuta la Dresda (est), a participat si fondatorul miscarii, Lutz Bachmann, care s-a vazut fortat sa demisioneze recent, dupa ce pe retelele de socializare a fost distribuita o fotografie de-a sa in care poza drept Adolf Hitler.

Tot la Wuppertal au participat si sustinatori ai organizatiei intitulate Huligani impotriva salafistilor (Hogesa), grupare din care fac parte suporteri violenti ai echipelor de fotbal si extremisti de dreapta. Totodata, in acelasi oras s-au reunit si circa o suta de islamisti radicali ultraconservatori, dar au existat cel putin trei contramanifestatii organizate de gruparile de stanga.

Primarul din Wuppertal, Peter Jung, a facut vineri apel la locuitorii orasului sa protesteze in mod pasnic impotriva marsurilor radicale. Intr-o scrisoare deschisa, Jung i-a acuzat pe extremistii din toate gruparile ca se folosesc de libertatea de exprimare si de asociere garantate de Constitutie pentru a se opune tocmai Constitutiei. Totusi, Jung a apreciat ca a permite astfel de marsuri este parte integranta a democratiei si a libertatii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez”. Medicul Cătălin Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez”. Medicul Cătălin Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#demonstratie radicali islamisti Germania, #demonstratie PEGIDA Wuppertal , #Germania