Germania pare sa sustina crearea unei armate UE, in incercarea de separare de SUA si UK

Marti, 08 Noiembrie 2016, ora 08:47
2709 citiri
Germania pare sa sustina crearea unei armate UE, in incercarea de separare de SUA si UK

Uniunea Europeana trebuie sa creeze structuri militare de nivelul celor ale NATO, propune ministrul german al Apararii, Ursula von der Leyen, in contextul in care Germania, Franta, Italia si Spania pledeaza pentru politici comunitare de aparare, separate de Marea Britanie si SUA.

"In ultimii trei ani, am asistat la impulsuri importante de modernizare a capabilitatilor militare NATO pe fondul comportamentului Kremlinului", a declarat Ursula von der Leyen la o conferinta pe teme de securitate gazduita de Uniunea Crestin-Democrata (CDU, centru-dreapta), partidul cancelarului Angela Merkel.

"Acest lucru a fost corect si important, dar cred ca trebuie sa investim aceeasi energie in modernizarea structurilor europene de securitate si in politica de aparare a UE", a adaugat Ursula von der Leyen, citata de Reuters.

In incercarea de a atenua eventuale preocupari ale Statelor Unite si Marii Britanii, Von der Leyen a subliniat ca suplimentarea capacitatilor militare europene trebuie "sa tina cont de faptul ca nu se poate dezvolta o concurenta" intre Uniunea Europeana si NATO, "ci ar trebui sa colaboreze in mod complementar".

Declaratia ministrului german al Apararii se inscrie in cadrul unei serii de propuneri in sensul crearii unei armate a Uniunii Europene.

Germania vrea mai putini comisari UE si o armata europeana comuna

In contextul in care Marea Britanie a decis sa paraseasca UE, Franta, Germania, Italia si Spania pledeaza pentru o politica europeana in materie de aparare.

Ministrul britanic al Apararii: Londra se opune oricarei idei a unei armate europene

Intr-o scrisoare comuna, cele patru tari au argumentat ca Uniunea Europeana ar trebui sa poata raspunde crizelor militare externe fara coordonarea Statelor Unite, noteaza Reuters.

Citeste si de ce Romania trebuie sa spuna NU armatei europene

Citeste si:
USR, un butoi cu pulbere după ultimul scandal al alegerilor din diaspora. Cioloș pierde autoritate în partid
USR, un butoi cu pulbere după ultimul scandal al alegerilor din diaspora. Cioloș pierde autoritate în partid
Noi tensiuni au izbucnit în USR după ce mai mulți membri incomozi din filiala Diaspora au fost excluși din partid ca urmare a alegerilor pentru șefia filialei. Aceștia susțin că fostul...
Fiul baronului PSD Dumitru Buzatu, numit secretar de stat prin decizia premierului Nicolae Ciucă
Fiul baronului PSD Dumitru Buzatu, numit secretar de stat prin decizia premierului Nicolae Ciucă
Tudor Buzatu a fost numit în funcţia de secretar de stat în cadrul Secretariatului General al Guvernului printr-o decizie a prim-ministrului Nicolae Ciucă. Decizia a fost publicată,...
Comentarii
Nonpolitikon
rank 5
Deci, Germania pare să știe cine iese-n SUA și decât să le dea banii