Greva in aeroporturile din Germania: Peste 100 de zboruri sunt anulate

Duminica, 20 Octombrie 2019, ora 22:28
5879 citiri
Greva in aeroporturile din Germania: Peste 100 de zboruri sunt anulate
Foto: Arhiva Pixabay

Insotitorii de bord din patru filiale ale companiei aeriene germane Lufthansa au intrat duminica in greva pentru a obtine salarii mai mari si conditii de munca mai bune, provocand anularea a peste 100 de zboruri pe aeroporturile germane, potrivit AFP.

Greva, la apelul sindicatului insotitorilor de bord UFO, trebuia initial sa dureze intre orele locale 05:00 si 11:00 (03:00 si 09:00 GMT), dar o escaladare a conflictului cu conducerea Lufthansa a dus la prelungirea grevei pana la miezul noptii.

Greva de la Eurowings, Germanwings, SunExpress si CityLine a dus la anularea a peste o suta de zboruri, in principal zboruri pe distante scurte, pe aeroporturile din Hamburg, Munchen, Berlin-Tegel, Koln si Stuttgart, potrivit agentiei de presa DPA.

Cu toate acestea, aeroportul din Frankfurt, cel mai frecventat din tara, a comunicat despre "foarte putine" anulari, care au afectat compania CityLine.

Intr-un comunicat, UFO a explicat prelungirea grevei dupa ce grupul Lufthansa a trecut intr-o "noua etapa", avertizand salariatii ca aceste greve sunt "ilegale" si le "ameninta locurile de munca".

"Nu este doar o eroare, este, de asemenea, un semn al unei noi etape in ceea ce priveste amenintarile la adresa membrilor echipajului de cabina", a declarat sindicatul. "Acest comportament trebuie sa inceteze", potrivit acestuia.

Vineri, sindicatul a anulat o greva care putea sa afecteze compania-mama Lufthansa dupa anuntul facut de directie privind o crestere de 2% a salariilor insotitorilor de bord, in conditiile in care UFO ceruse o crestere de 1,8%.

Insa alte cereri privind imbunatatirea conditiilor de munca nu au fost indeplinite, iar UFO nu a exclus alte actiuni.

Luni, Lufthansa declarase ca grupul considera drept "ilegale apelurile la greva" venind dinspre UFO, apreciind ca sindicatul nu mai are dreptul sa vorbeasca in numele lucratorilor, contestandu-i statutul in justitie.

Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga a fost desemnat candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Târgovişte. Daniel Blaga are 44 de ani, a absolvit Facultatea de Matematică în...
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Liderul PNL Iaşi Alexandru Muraru îi cere premierului Marcel Ciolacu să îl retragă pe Bogdan Cojocaru, lider PSD Iaşi, din funcţia de prefect al judeţului Iaşi, motivând că acesta...
#greva aeroporturi Germania octombrie 2019 , #Germania