Legea de ratificare a Fondului de Redresare al UE, blocata de Curtea Constitutionala din Germania

Sambata, 27 Martie 2021, ora 07:10
2276 citiri
Legea de ratificare a Fondului de Redresare al UE, blocata de Curtea Constitutionala din Germania
Curtea Constitutionala a Germaniei FOTO destchland.de

Curtea Constitutionala din Germania a afirmat, vineri, ca presedintele tarii nu poate semna legea care ratifica Fondul de Redresare al Uniunii Europene pana cand nu analizeaza un apel de urgenta impotriva planului de investitii finantat prin imprumuturi, transmite Reuters.

Comunicatul Curtii Constitutionale, publicat dupa ce ambele camere ale Parlamentului au ratificat legea in aceasta saptamana, nu ofera un interval de timp in care poate fi asteptata o decizie legala.

Oponentii planului de redresare al UE, inclusiv partidul de extrema dreapta Alternativa pentru Germania (AfD) si un grup numit Alianta de vointa a cetatenilor, sustin ca acesta incalca tratatele europene prin permiterea imprumuturilor comune de catre statele membre.

Ministrul Finantelor, Olaf Scholz, sustinator al proiectului, a declarat ca Fondul marcheaza primul pas catre o "uniune fiscala" in care statele membre vor transfera mai multe competente la Bruxelles in afara bugetelor nationale.

Cinci reclamanti au depus vineri o plangere la instanta de top din Germania impotriva fondului UE, a declarat anterior un purtator de cuvant al curtii.

"Astazi a fost depusa o contestatie de urgenta si o plangere constitutionala", a adaugat purtatorul de cuvant.

Comisia Europeana a declarat ca este increzatoare ca legea in cauza, numita Hotararea privind resursele proprii, va rezista in fata instantei germane.

Livrări americane pentru Ucraina prin Germania și Polonia
Livrări americane pentru Ucraina prin Germania și Polonia
Pentagonul a pregătit de luni de zile pachete de arme și muniții pentru Ucraina. Sunt disponibile livrări prin Polonia și prin centrele logistice ale armatei americane din Germania. Acum...
Spionajul chinez și rusesc, în plină expansiune în Germania
Spionajul chinez și rusesc, în plină expansiune în Germania
Șase presupuși spioni au fost arestați în Germania într-o succesiune rapidă. Aceștia urmăreau interese economice, atacuri la adresa democrației și obiective legate de războiul împotriva...
#Germania, #lege, #Uniunea Europeana, #buget, #fonduri , #Germania
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Dar, nu toate legislațiile, cu absolut toate normele , sunt supuse