Merkel propune inasprirea controlului migrantilor in Germania, inainte de o reuniune cruciala pentru guvernul sau

Sambata, 30 Iunie 2018, ora 17:55
3206 citiri
Merkel propune inasprirea controlului migrantilor in Germania, inainte de o reuniune cruciala pentru guvernul sau
Foto: Facebook / Angela Merkel

Cancelarul german Angela Merkel le-a propus partenerilor sai de coalitie o serie de masuri in vederea consolidarii controlului fluxurilor migratorii, potrivit unui document pe care l-a trimis acestora sambata, cu o zi inaintea unor reuniuni cruciale in supravietuirea Guvernului sau.

Conducatoarea conservatoare - foarte slabita de o fronda a aliatului sau bavarez de dreapta - doreste ca migrantii care sosesc in Germania si s-au inregistrat in alte state membre UE sa fie plasati in centre de primire speciale si in conditii foarte restrictive, potrivit unui text de opt pagini transmis Partidului Social-Democrat (SPD) si Uniunii Social-Crestine (CSU), dupa care AFP scrie ca a obtinut o copie.

"In aceste centre de primire speciale, va exista o obligatie de rezidenta (...) prevazand, daca este necesar, sanctiuni", se arata in document. Scopul pare sa fie o pronuntare cat mai rapida asupra dosarelor.

Gestionarea acestor nou-sositi nu va fi incredintata, in niciun caz, comunitatilor, asa cum s-a intamplat la sosirea a peste un milion de solicitanti de azil in 2015 si 2016.

Angela Merkel insista asupra faptului ca "noi vrem sa continuam sa reducem numarul migrantilor care sosesc in Germania", in pofida faptului ca numarul lor a scazut cu 20% in primele cinci luni ale lui 2018, in comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut.

Aceasta propunere cu privire la centre de primire speciale pare o mana intinsa conservatorilor bavarezi, mai ales ministrului sau de Interne Horst Seehofer, care i-a dat un ultimatum sa gaseasca o solutie europeana la fluxul migratiei, altfel va ordona expulzarea migrantilor inregistrati in alte tari europene.

Angela Merkel a refuzat mereu orice masura unilaterala si a negociat dur, la Bruxelles, progrese la nivel european in vederea reducerii presiunii migratiei si opririi turbulentului sau aliat.

Ea a dat asigurari ca a obtinut unda verde a 14 state membre UE in vederea trimiterii migrantilor inregistrati in aceste tari, potrivit unor surse din cadrul coalitiei.

Vineri, Guvernul sau a anuntat ca Spania si Grecia si-au dat acordul in vederea primirii migrantilor care sosesc in Germania dar care sunt inregistrati in aceste state, in baze de date europene.

Intre aceste 14 state se afla, in afara Franta, opozanti aprigi ai generoasei politici de primire a refugiasilor decisa de Merkel in 2015, precum Polonia, Cehia si Ungaria.

Italia - care se afla intre tarile din prima linie a sosirii migrantilor - nu se afla, in schimb, intre aceste state.

La ora actuala Germania nu trimite migranti inregistrati baza de date Eurodac "decat in aproximativ 15% din cazuri", se arata in document.

"In vederea cresterii clare a acestui procent, noi incheiem acorduri cu diverse state membre", care "accelereaza procedurile de trimitere inapoi si depaesc obstacole din calea trimiterii inapoi", potrivit aceleiasi surse.

Toate aceste propuneri urmeaza sa fie examinate duminica de catre Uniunea Crestin-Democrata (CDU), partidul lui Merkel, si CSU a lui Seehofer, doua formatiuni aliate, dar care se afla pe marginea unui dovort, din cauza dezbaterii pe tema migrantilor.

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#Merkel masuri migranti Germania , #Germania