Ziare.com

Ministerul de Interne, surprins de opozitia Germaniei la intrarea Romaniei in Schengen

Duminica, 13 Octombrie 2013, ora 15:17

   

Ministerul de Interne, surprins de opozitia Germaniei la intrarea Romaniei in Schengen
Ministerul Afacerilor Interne se arata surprins de informatiile recente privind opozitia Germaniei fata de aderarea Romaniei la spatiul Schengen, sustinand ca eventuala decizie a statelor membre nu trebuie conexata cu "problematica roma".

"Ministerul Afacerilor Interne se arata surprinsde informatiile aparute in spatiul public care sugereaza ca Germania s-ar opune aderarii Romaniei la spatiul Schengen.

Declaratiile critice la adresa Romaniei si Bulgariei ale ministrului de interne german, Hans Peter Friederich, au fost facute in contextul unei hotarari judecatoresti care obliga autoritatile germane sa acorde ajutor social unei familii de cetateni romani, someri la momentul solicitarii, fapt ce ar crea premizele, in opinia sa, a unei prezente masive in Germania a cetatenilor romani si bulgari pentru a beneficia in mod nejustificat de ajutoare sociale", se arata intr-un comunicat MAI remis Ziare.com.

Adio, Schengen! Dupa Franta, si Germania cere masuri impotriva Romaniei (Video)

Premiera juridica in Germania: O familie de imigranti romani poate primi ajutor social (Video)

Reprezentantii MAI precizeaza ca in cadrul reuniunii Consiliului JAI din 7-8 octombrie 2013 de la Luxembourg, incluziunea rromilor nu a fost subiect pe agenda de discutii. De asemenea, in cadrul lucrarilor nu a fost facuta nicio apreciere critica la adresa Romaniei si a cetatenilor romani pe aceasta chestiune.

"Delegatia romana prezenta la lucrarile Consiliului a intervenit in discutia privind raportul intermediar al Comisiei pe tema liberei circulatii si a sustinut concluziile documentului si anume ca presiunea asupra sistemelor de securitate sociala nu reprezinta o problema de nivel european, legislatia nationala a statelor UE oferindu-le posibilitatea de a raspunde eficient acestor problematici.

Pe de alta parte, in discutiile bilaterale avute in marja Consiliului din 7-8 martie 2013, ministrul Radu Stroe a transmis omologului sau german faptul ca problematica integrarii romilor nu se circumscrie competentelor MAI, iar partile au concluzionat la acea data ca aceste aspecte trebuie abordate de catre ministrii cu atributii in domeniu social din cele doua state!

Ministerul Afacerilor Interne reafirma faptul ca Romania indeplineste toate conditiile tehnice si juridice pentru a adera la spatiul Schengen si ca o eventuala decizie a statelor membre nu trebuie conexata cu problematica roma", se mai mentioneaza in comunicat.

Romania, tot mai departe de Schengen: Olanda asteapta raportul MCV

C.S.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2900 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
8 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Ha ha ha ha ha, voi cine credeti ca a stat in spatele Olandei,

Finlandei si a altor tari asemenea?

 
 

 

Ha, ha, ha, chiar asa!

Ei traiesc in lumea lor....

@Anuca,stai linistita ca fac pe prosti

Ei stiu mai bine ca noi cat de iiddioti sunt,poi odata cu lovitura de stat sa dus si Schengenul...Dar ei merg la Prosteala ca de iiddioti nu duce lipsa Tara Romaneasca

Ministrul de interne ?

Parerea mea este ca avem cel mai slab ministru de interne din toate timpurile.Un fost membru PCR,care.....

 

Romania....

tara tuturor posibilitatilor de a devenii miliardar peste noapte......cu asemenea tunuri.......cum pusca mea sa intram in Schengen!!!......doar ne desparte o aruncatura de bat la km sa ajungi in Europa......dar ne desparte ani lumina de mentalitatea Europei

 

Ministrul de interne?

Sau ministrul de intestine(tot interne).

 

Ministrul de externe "surprins"...mama,mamaaaaaa ce trist!

"Ministerul Afacerilor Interne se arata surprins de informatiile recente privind opozitia Germaniei fata de aderarea Romaniei la spatiul Schengen.."
Iar mint astia de-ngheata apele.politrucii astia noi care se trag din familiile vechi de politruci nu le este rusine sa faca pe miratii..?!?!In culise ,adica la cafenele,baluri,botezuri si alte paranghelii cand vorbesc intre ei spun pe fata ca:Ieuropa nu ne vrea,dar facem pe prostii ca nu-ntelegem....Huooooo

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor