Ministrul german al Apararii a mintit in CV? Ce spune Universitatea Stanford

Marti, 13 Octombrie 2015, ora 14:06
2840 citiri
Ministrul german al Apararii a mintit in CV? Ce spune Universitatea Stanford
Foto: Facebook/Ursula von der Leyen

Universitatea Stanford din statul american California a dezmintit acuzatiile la adresa ministrului german al Apararii, Ursula von der Leyen, potrivit carora ar fi trecut in CV numele prestigioasei institutii, desi nu a frecventat cursurile niciunui program de studii ale acesteia.

Asadar, universitatea a negat informatiile aparute in weekend intr-un articol al publicatiei germane Welt am Sonntag, care a acuzat-o pe von der Leyen ca ar fi mintit in CV, se arata intr-un comunicat de presa al Ministerului Apararii de la Berlin, care a publicat si documentul primit de la Universitatea Stanford, relateaza Deutsche Welle.

In CV-ul Ursulei von der Leyen, publicat pe site-ul Ministerului Apararii, se arata ca aceasta a participat la un program extins al Universitatii Stanford, din 1992 pana in 1996, care a inclus o perioada in care a participat la activitati desfasurate de Administratia Spitaliceasca a Serviciilor de Sanatate din cadrul institutiei de invatamant si de catre Scoala de Afaceri din cadrul Stanford.

Un interviu cu un purtator de cuvant al universitatii publicat in weekend de ziarul Welt am Sonntag sugera ca includerea acestor activitati in CV este inselatoare, din moment ce nu i-au adus niciun fel de certificare academica.

Ministrul german al Apararii, suspectat ca a mintit in CV

Ulterior, universitatea a oferit clarificari Guvernului german - pe care Ministerul Apararii le-a si publicat - precizand ca relatarile presei sunt gresite si exagerate.

Acum, ministerul a cerut Consiliului pentru Presa Germana sa faca investigatii in acest caz. Inca de luni, Ursula von der Leyen a declarat ca toate informatiile consemnate in CV-ul sa sunt corecte.

Polemica vine intr-un moment in care Ursula von der Leyen, considerata de unii posibila succesoare a cancelarului german Angela Merkel, este implicata intr-un scandal de plagiat, fiind suspectata ca a copiat in teza sa de doctorat, acuzatie respinsa cu vehementa de catre ministrul de la Berlin.

#ministru Aparare Germania CV, #ministru Aparare Germania Stanford, #ministru Aparare Germania mintit CV , #Germania
Comentarii