Mister din cel de-Al Doilea Razboi Mondial: Unde este ascuns aurul nazistilor?

Marti, 05 Noiembrie 2013, ora 22:52
13271 citiri
Mister din cel de-Al Doilea Razboi Mondial: Unde este ascuns aurul nazistilor?
Foto: Mirror

De aproape 70 de ani, un mister dainuie din timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial: tezaurul de aur al nazistilor. S-a pornit o adevarata vanatoare in vederea descoperirii uneia dintre cele mai mari comori din lume.

Nazistii au jefuit Europa, insa in ultimele zile ale razboiului din 1945, ei si-au ascuns tezaure fabuloase de diamante si rezerve uriase de aur, de frica descoperirii lor de catre fortele aliate, potrivit Mirror.

In aceasta saptamana a fost dezvaluit faptul ca s-a descoperit o colectie de 1.500 de picturi in valoare de 1 miliard de euro, aflata in posesia nazistilor, intr-un apartament din Munchen.

Muzeul Memorial al Holocaustului din Statele Unite sustine ca nazistii au detinut mai mult de 16.000 de opere de arta, jefuite din intreaga Europa, in timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial.

Insa cele mai valoroase comori naziste nu au fost descoperite, precum colectia personala de diamante a lui Hitler si rezervele de aur de la Reichsbank.

Buncar plin cu aur, ascuns de nazisti

Istoricii care s-au folosit de fotografiile facute de fortele aeriene britanice luate de catre avioanele de vanatoare, care au zburat deasupra Germaniei in timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial, sustin ca exista un buncar nazist in care este depozitat aur, in valoare de peste 500 de milioane de euro.

Camioanele cu aur au fost expediate din Berlin in anul 1945 si tezaurul a fost ingropat de catre nazisti in padurea Leinawald de langa Leipzig, din Germania de Est.

Guvernul german a inceput sa faca sapaturi pentru descoperirea aurului pierdut in anul 1961, dar a trebuit sa opreasca lucrarile datorita gazelor toxice emanate din minele vechi.

Comoara din lacul Toplitz

In ultimele luni ale razboiului trupele SS au transportat un depozit ce continea cutii metalice la malul lacului Toplitz din regiunea Salzkammergut din Austria si le-au aruncat in apa.

In anul 1959, revista germana Stern a trimis o echipa de scafandri pe fundul lacului pentru a gasi comoara. Ei nu au gasit aurul, dar au descoperit documente secrete.

Fara sa fie descurajati de esecurile de dinainte, vanatorii de comori continua sa caute tezaurul pe fundul lacului. Dar misiunea acestora nu este usoara, lacul are 1,6 kilometri lungime si o adancime de peste 90 de metri.

Tezaur in valoare de 1 miliard de euro

Au existat relatari potrivit carora o alta avere a nazistilor se gaseste pe fundul lacului Stolpsee, o intindere de apa de aproximativ 4 kilometri patrati aflata langa Berlin.

Liderul nazist Hermann Goering a ordonat ca aurul sa fie aruncat in mijlocul lacului, atunci cand Armata Rosie se pregatea de asaltul final din anul 1945.

Un martor ocular a declarat ca a vazut 30 de prizonieri care au descarcat cutii grele din camioane, inainte ca acestea sa fie transportate in mijlocul lacului si aruncate in apa. Apoi, oamenii au fost adusi la tarm, unde au fost aliniati si impuscati.

In luna februarie a acestui an, un israelian, Yaron Svoray, s-a angajat in misiunea de a gasi aurul, prin folosirea celor mai moderne echipamente.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#aurul ascuns nazistilor razboi, #mister tezaur aur nazisti, #nazistii ascuns aurul diamante , #Germania
Comentarii