Mister din Al Doilea Razboi Mondial: Unde se afla ascuns aurul nazistilor?

Marti, 19 Februarie 2013, ora 23:14

   

Mister din Al Doilea Razboi Mondial: Unde se afla ascuns aurul nazistilor?
Un anchetator israelian a inceput o adevarata vanatoare in vederea gasirii aurului nazist din cel de-Al Doilea Razboi Mondial, estimat la o valoare de 1,16 miliarde de euro. Se crede ca acesta a fost aruncat intr-un lac de langa Berlin.

In jur de 18 lazi cu aur si platina ar putea zacea ingropate pe fundul lacului Stolpsee, o intindere de apa de aproximativ 4 kilometri patrati, aflata la nord de capitala Germaniei, scrie The Telegraph.

Yaron Svoray, care are sprijinul autoritatilor germane, va folosi cel mai recent echipament de sonar si radar pentru a incerca sa localizeze aurul, care se spune ca a fost abandonat in lac, la ordinele lui Hermann Goering, inainte ca Armata rosie sa dea asaltul final asupra Berlinului in martie 1945.

Un martor ocular, Eckhard Litz, a declarat unei comisii dupa razboi ca el a vazut aproximativ 30 de prizonieri dintr-un lagar de concentrare care au descarcat lazi grele din camioane, parcate langa lacul Stolpsee.

Cutiile au fost apoi transportate cu feribotul in mijlocul lacului si aruncate in apele acestuia."Cand ultima cutie a fost aruncata peste bord, oamenii au revenit la mal, au fost aliniati si ultimul lucru pe care l-am vazut au fost tirurile de arme automate ale gardienilor, care i-au ucis pe prizonieri", si-a reamintit Litz.

Yaron Svoray, care si-a petrecut o mare parte din viata sa urmarind antisemiti si vanand comoara nazistilor, este de parere ca liderii germani care au condus operatiunea au fugit mai tarziu in America de Sud.

Incercarea acestuia de a gasi misterioasa comoara din lacul Stolpsee nu este prima. In anii '80, atunci cand lacul se afla in spatele Cortinei de Fier, politia secreta STASI din fosta RDG a utilizat scafandri pentru a descoperi aurul, iar in urma cu doi ani, un grup de oameni de afaceri a incercat sa localizeze comoara.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 10218 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
Nonpolitikon
rank 5
Unde-i ascuns? Unde-i ascuns şi-al lu' Lae!
.
pasco
rank 5
daca rusi lau cautat
sigur la gasit,lacul nu este mare.Nu cred ca respectivi criminali nazisti sau mai intors in fostul bloc sovietic,iar fi linsat rusi.
cipriotu
rank 5
Unde-i ascuns aurul ala?
In lada de zestre a matusii Tamara. Ferice de unicul si dragul ei mostenitor!
Buteanu
rank 5
Tot noi suntem mai tari
Cum sa nu zambesti amar. Deci comoara nazistilor este estimata la 1,16 mld de euro, adica aprox. 18 lazi cu aur platina. Modest,ce comoara este asta? Uitati-va la "baietii" nostri smecheri din politica si la amicii lor si la ce comoara au "gasit" ei! In numai vreo 20 de ani aproape 100 de mld de euro, adica, dupa calcule, aprox. 1500 (o mie cinci sute)de lazi cu aur si platina. Iar unora dintre baietii astia smecheri din patria noastra, nici nu le-au trebuit ani. Au "gasit" averile, asa, pocnind din degete. O s-o mai "regasim" comoara asta la Sfantu' Asteapta!..
Utilizator sters
Tot mai e de stors de la nemti? Credeam ca s-a terminat.
Lacomia astora e incredibila!
Oare ce varsta avea martorul ala ocular, Eckhard Litz, la acea data? Si cum a vazut el toata operatiunea?
Pana una alta Germania trebuie sa-si primeasca aurul pe care l-a avut depozitat la Federal Reserve , in Anglia si Franta. Mai sti, nenea asta, Yaron Svoray, poa' sa spuna ca aurul din lac a fost scos de nemti si depozitat in tresorerie!
ascutitoarea
rank 5
Si daca va fi gasit, va trebui dus la Tel-Aviv, nu-i asa ???
Pentru a fi restituit mostenitorilor de drept al celui de-al III-lea Reich!
Gerbeldir
rank 5
pffff
anchetator israelian!.....CLAR!
a se citi sarlatan lacom.
MacGigi
rank 5
Sint convinsa ca daca nemtii gasesc comoara, le vor da laditza
israelienilor! Lingourile ramin insa acasa! Este mai sigur :-)))
alcool
rank 4
q
ce au aruncat ei in lac au fost lazi pline cu pietre.aurul a fost depozitat in bancile elvetiene si de acolo a plecat unde trebuia.
Utilizator sters
E! "unde trebuia" asta trebuie localizat.
.
LIBERALUL
rank 5
Merkel crede...
...că ar ști ceva Băsescu,despre așa ceva!Doar el știe multe și despre ABDICAREA Regelui Mifai,deși,nu era născut atunci!
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor