Molestarea minorilor de fete bisericesti: Scandalul continua in Germania

Joi, 10 Ianuarie 2013, ora 22:18
2367 citiri
Molestarea minorilor de fete bisericesti: Scandalul continua in Germania

Biserica Romano-Catolica din Germania a oprit studierea arhivelor pentru realizarea unei statistici cu privire la numarul abuzurilor sexuale ale preotilor sai asupra minorilor de-a lungul istoriei.

Este vorba despre un studiu independent, care isi propune sa analizeze documentele bisericesti din 1945 incoace, cu scopul de a scoate la lumina cazurile de abuzuri sexuale ale fetelor bisericesti asupra minorilor, dupa ce, in anul 2010, au fost depuse 600 de plangeri in acest sens.

In scandalul abuzurilor sexuale cu minori ale Bisericii Romano-Catolice au fost implicati preoti din Germani, Irlanda, Belgia, Olanda si Statele Unite, ceea ce l-a facut pe Papa Benedict al XVI-lea sa-si ofere scuzele in mod oficial, scrie New York Times.

Episcopul Stephan Ackermann, purtatorul de cuvant al Bisericii Romano-Catolice pe probleme de abuzuri, a declarat ca institutia pe care o reprezinta nu are incredere in Christian Pfeiffer, criminolog care ar urma sa se ocupe de realizarea statisticii.

"Am dori sa colaboram cu un alt specialist in realizarea acestui studiu", a anuntat Biserica Romano-Catolica din Germania, intr-un comunicat de presa.

In replica, Christian Pfeiffer, specialistul ce urma sa analizeze arhivele Bisericii a spus ca preotii voiau sa schimbe o regula din acordul pe care il semnasera, astfel incat sa aiba dreptul sa se opuna publicarii rezultatelor studiului, in cazul in care acestea nu ar fi fost favorabile Bisericii Romano-Catolice.

Anchetele privind numarul cazurilor de molestare a minorilor, realizate in ultimii ani in interiorul Bisericii Catolice, au scos la iveala ca numarul copiilor molestati se ridica la zeci de mii.

Reprezentantii ONG-urilor sustin ca refuzul recent al Bisericii Catolice din Germania ar putea decredibiliza extrem de mult institutia.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Biserica Catolica refuz studiu abuzuri, #abuzuri sexuale biserica catolica, #preoti catolici sex minori, #scandal sexual Biserica Catolica , #Germania