O grupare neonazista ingrozeste Germania, Merkel reactioneaza

Marti, 15 Noiembrie 2011, ora 17:26
3156 citiri
O grupare neonazista ingrozeste Germania, Merkel reactioneaza
Foto: Der Spiegel

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a calificat recentele crime facute de o grupare neonazista ca fiind "o rusine" pentru Germania.

In ultimele zile, presa germana a publicat pe prima pagina, "cot la cot" cu criza din zona euro, povestea a 10 cadavre descoperite in Zwickau, un mic orasel din estul Germaniei.

Noua imigranti - opt etnici turci si un grec - si o femeie politist au fost descoperiti in ghetouri, ucisi cu salbaticie, scrie BBC.

Politia ii suspecteaza pe membrii gruparii neonaziste NSU (gruparea National Socialista Clandestina) ca ar fi autori ai crimelor.

Gruparea neo-nazista a iesit la lumina saptamana trecuta cand unul dintre presupusii membri, o femeie cunoscuta sub numele de Beate Zschape, s-a predat, iar alti doi - Uwe Mundlos si Uwe Bahnhardt - s-au sinucis. NSU este activa de mai bine de zece ani, iar pana acum a fost implicata in jafuri de banci si un atentat cu bomba in Koln.

Crimele neonazistilor din Zwickau - adevarul din spatele faptelor

Multe dintre dovezi au fost gasite intr-un apartament din Zwickau, unde suspectii obisnuiau sa se ascunda. Pe 4 noiembrie, o explozie a distrus partial locuinta, intr-un aparent efort de ascundere a dovezilor.

Politistii au reusit insa sa identifice una din armele cu care neo-nazistii si-au ucis victimele, dar si un clip video de propaganda. Clipul include imagini ale unei bombe cu cuie - similara cu cea folosita la Koln.

Alte dovezi au fost gasite in masina in care cei doi suspecti s-au sinucis. Este vorba despre pistoalele semi-automate Heckler & Koch ale celor doi politisti impuscati in 2007. Unul dintre politisti a fost ucis la momentul respectiv, altul ranit grav.

Ministrul de Interne, Hans-Peter Friedrich, a apreciat duminica faptul ca tara se afla in fata unui nou terorism, al extremei drepte.

Dupa ce presa germana a scris ca unii dintre membrii gruparii neo-naziste lucrau ca informatori pentru serviciul german de informatii, liderul grupului parlamentar social-democrat Thomas Oppermanna a cerut o reuniune extraordinara a comisiei pentru controlul serviciilor secrete din Bundestag.

România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a enumerat joi, 28 martie, câteva persoane despre care consideră că „ar trebui să fie azi în puşcărie. „Eu am precizat azi în conferinţa de presă...
#crime neonazisti Germania, #grupare neonazista Germania , #Germania