O obsesie nebuna a lui Adolf Hitler, dezvaluita de noi documente

Duminica, 06 Iulie 2014, ora 22:51
14253 citiri
O obsesie nebuna a lui Adolf Hitler, dezvaluita de noi documente
Foto: Daily Star

In anii '30, cand nazistii au ajuns la putere, Adolf Hitler a planificat sa restabileasca mandria germana in Europa. Noi documente din arhive dezvaluie faptul ca Adolf Hitler a angajat o echipa de specialisti care trebuia sa construiasca cel mai rapid tren din lume.

Fuhrerul a avut intentia ca echipa germana sa doboare recordul stabilit de trenul proiectat de englezi sub conducerea lui Sir Nigel Gresley, potrivit Daily Mail.

Mai mult de 80 de ingineri si 100 de oficiali au luat parte la acest proiect dispus de Hitler, in timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial.

Ei au construit o serie de locomotive, inclusiv una ce avea codul No.05.002, care semana cu un imens rinocer si depasea viteza de 120 de mile pe ora (193 kilometri pe ora - n.red.).

Echipa aleasa sa coordoneze grupul de ingineri a fost compusa din Heinrich Himmler, Joseph Goebbels si Herman Goerind, lideri nazisti importanti.

Si Hermann Goering, seful Fortelor armate germane, era un iubitor al trenurilor, el avand chiar un minimodel al unei garnituri in mansarda sa.

"Nu a fost prima intentie a lui Hitler de a impresiona publicul, dar elita militara a fost reticenta sa spijine la inceput partidul nazist.

In trei ocazii regimul nazist si-a aratat angajamentul fata de caile ferate, in timpul festivitatilor centenarului de la Nurnberg din 1935, cand locomotiva 05.002 a fost lansata si in timpul Jocurilor Olimpice de la Berlin din 1936.

A existat o lista de invitati in timpul probelor trenului din 1936. Mai multi nazisti de top au participat la eveniment, precum Heinrich Himmler, Reinhard Heyrich, Fritz Todt si Martin Bormann", a spus Lars Quadejacob, cel care a descoperit dosarele.

"Multe dintre fotografii au fost luate de fotograful personal al lui Hitler, Heinrich Hoffmann", a spus Quadejacob.

Un alt proiect al unui tren revolutionar a fost cel denumit Flying Hamburger. I s-a spus "cel mai rapid tren din lume" de catre seful propagandei naziste Goebbels.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#obsesie Adolf Hitler dezvaluita, #Hitler trenuri viteza, #documente secrete Adolf Hitler, #proiect secret nazisti Hitler , #Germania