O super-bacterie ucigasa face ravagii in Germania

Marti, 24 Mai 2011, ora 17:01
6530 citiri
O super-bacterie ucigasa face ravagii in Germania

Germania a raportat, marti, primele trei decese in urma infectiei cu o forma necunoscuta pana acum a bacteriei E.coli, care s-a raspandit in nordul tarii in decurs de numai o saptamana.

Cel mai probabil, super-bacteria, asa cum o numeste Monsters and Critics, se raspandeste prin intermediul legumelor si fructelor din supermarketuri.

Pana acum, 140 de nemti s-au imbolnavit si au avut nevoie de ingrijiri medicale. Forma clasica a infectiei cu E.coli se manifesta prin crampe stomacale, voma sau diaree.

Insa super-bacteria este imuna la antibiotice, iar simptomele sunt mai dureroase decat in cazul formei clasice. In plus, decesul poate surveni in urma unui blocaj renal, asa cum s-a intamplat in cazul unei femei de 83 de ani, care a decedat intr-un spital din Hanovra. Si la Bremen s-a inregistrat o a doua victima: o tanara de 25 de ani. Si la Schleswig-Holstein a fost raportat un deces suspect.

Potrivit Deutsche Welle, o tanara, de aceasta data din Bremen, a decedat luni, fiind suspecta de infectie cu aceeasi bacterie. Insa oficialii nu au confirmat, deocamdata, ca pacienta ar fi fost infestata cu noua forma de E.coli.

Dintre cele 140 de persoane bolnave, cel putin 40 sunt in stare grava, autoritatile medicale din landurile nordice intrand in stare de alerta.

Minstrul Sanatatii, Daniel Bahr, a cerut institutului Robert Koch, specializat in boli infectioase, sa analizeze noua bacterie si sa gaseasca un remediu. Anual, in Germania se inregistreaza in jur de 1.000 de cazuri de infectie cu E.coli, dar toate cazurile au fost tratate. Mutatia actuala, necunoscuta pana acum, poate provoca moartea celui infectat.

Ce este E.coli?

E. coli este un tip comun de bacterii care pot ajunge in alimente, cum sunt carnea de vita si legumele. E. coli este prescurtarea denumirii stiintifice a bacteriei, Escherichia coli. Bacteria poate fi transmisa de la o persoana la alta, dar infectiile grave cu E. coli sunt mai frecvent legate de ingerarea unor alimente care o contin.

Printre acestea, se numara carnea tocata de vita semipreparata (hamburgeri), legumele care cresc pe terenuri fertilizate cu ingrasamant natural, sucurile de fructe care nu sunt pasteurizate.

Citeste si:
„Nu există partener mai puternic pentru SUA decât România” susține senatorul american Robert Portman
„Nu există partener mai puternic pentru SUA decât România” susține senatorul american Robert Portman
Senatorul american Robert Portman, care efectuează sâmbătă, 28 mai, o vizită în România, a declarat că nu există pentru Statele Unite prieten mai puternic decât ţara noastră....
Prima demisie din echipa PLUS din USR. Ciprian Teleman anunță că pleacă din partid
Prima demisie din echipa PLUS din USR. Ciprian Teleman anunță că pleacă din partid
Fostul ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, în Guvernul Cîţu, Ciprian Teleman a anunţat sâmbătă, 28 mai, că demisionează din USR. Fost președinte al PLUS Ilfov, acesta a...