Cea mai mare putere economică europeană nu mai are locuri de terapie intensivă pentru bolnavii COVID: ”Situația este dramatică”

Joi, 18 Noiembrie 2021, ora 18:28
6230 citiri
Cea mai mare putere economică europeană nu mai are locuri de terapie intensivă pentru bolnavii COVID: ”Situația este dramatică”
Spitalele se confruntă cu o lipsă acută de personal FOTO Facebook / RO Vaccinare

Autoritățile din Germania sunt în alertă din cauza exploziei numărului de cazuri Covid-19. Deși secțiile ATI din spitale sunt bine echipate, personalul medical este insuficient pentru a face față numărului mare de pacienți.

Joi, 18 noiembrie 2021, autoritățile sanitare au anunțat peste 65.000 de cazuri Covid-19, un nou record zilnic.

Aproximativ 100 din cele 400 de districte ale Germaniei mai aveau un singur pat liber la ATI, iar alte aproximativ 50 niciunul. Deşi numărul pacienţilor COVID-19 internaţi la terapie intensivă, circa 3.400 în prezent, este mai mic decât cel înregistrat în perioada de vârf a valului trei, când a ajuns la 5.700, personalul insuficient a determinat o diminuare a capacităţilor secţiilor de ATI şi a numărului de paturi disponibile.

Situaţia este gravă în special în landurile Bavaria şi Baden-Württemberg. ”Serviciile sanitare sunt saturate, intervenţiile chirurgicale care nu sunt necesare trebuie amânate, incidenţa creşte şi în fiecare zi se anunţă cifre record de infectări”, au transmis într-un comunicat Crucea Roşie din Bavaria şi alte organizaţii.

”Actuala saturaţie a secţiilor de ATI şi a serviciilor de urgenţă, cauzată în bună parte de pacienţii nevaccinaţi, face ca situaţia să fie în mod clar dramatică. Există bolnavi în stare gravă şi cazuri urgente ce trebuie transferate la spitale aflate la mare distanţă”, a subliniat şeful Crucii Roşii bavareze, Theo Zellner.

Recent, doi pacienţi au fost transferaţi cu elicopterul de la Munchen către Bolzano, în nordul Italiei. Această ţară şi-a oferit ajutorul şi pentru Slovenia vecină, confruntată cu o situaţie critică în spitale din cauza creşterii numărului cazurilor grave de COVID-19. Circa 30 de medici şi infirmieri italieni au plecat în Slovenia, unde vor ajuta la tratarea pacienţilor din secţiile de ATI.

#pandemie, #pandemie germania, #spitale germania, #pacienti covid 19 , #Germania
Comentarii