Politistii germani: Aderarea Romaniei si Bulgariei la Schengen, inacceptabila

Marti, 05 Martie 2013, ora 23:01
6408 citiri
Politistii germani: Aderarea Romaniei si Bulgariei la Schengen, inacceptabila

Sindicatul politistilor din Germania considera ca aderarea Romaniei si Bulgariei la Schengen este "total inacceptabila" in acest moment. Politistii sustin ca acceptarea celor doua tari va arunca in aer intreg sistemul de securitate de la granitele Schengen.

"O extindere a Spatiului Schengen pentru Romania si Bulgaria este total inacceptabila in acest moment, din motve de securitate. Asta ar insemna distrugerea totala a sistemului de securitate de la granitele Schengen", se arata intr-un comunicat semnat de Josef Scheuring, presedintele sindicatului politistilor germani.

Scheuring aminteste, in comunicatul postat pe site-ul Politiei, ca a avut aceeasi atitudine si in 2008, cand a fost eliminat controlul la granitele estice ale Germaniei.

"Chiar si cand a fost eliminat controlul de la granitele estice, la 1 ianuarie 2008, l-am avertizat pe ministrul de Interne de atunci, Wolfgang Schauble, in legatura cu cresterea imigratiei ilegale in Germania. Schauble ne-a ignorat total, chiar a spus ca va creste siguranta in urma desfiintarii granitelor. El i-a indus in eroare pe oameni in legatura cu consecintele reale ale cresterii infractiunilor transfrontaliere si a imigrarii din cauza saraciei.

Prin acceptarea Romaniei si Bulgariei, deci o largire semnificativa a Schengen, traficul si exploatarea fiintelor umane, la fel ca si terorismul international, vor avea porti deschise", concluzioneaza liderul sindicalistilor din Politie.

Germania: Veto pentru Romania in Schengen - vezi reactiile Guvernului si Opozitiei (Video)

Ministrul german de Interne Hans-Peter Friedrich a declarat, deja, ca se va opune aderarii Romaniei si Bulgariei la Schengen. Duminica, intr-un interviu acordat pentru presa germana, el a declarat ca tara sa va face uz de dreptul de veto daca Romania si Bulgaria vor insista sa puna pe agenda Consiliului JAI de saptamana viitoare subiectul intrarii in Schengen.

Mai mult, oficialul de la Berlin a sustinut raspicat ca nicio posibilitate de aderare partiala cu frontierele aeriene, maritime si terestre nu mai este de actualitate.

Citeste si:
Scandal între PNL și UDMR la Târgu Mureș după ce maghiarii au alocat 80.000 de lei pentru „Turul ciclist al Ținutului Secuiesc”
Scandal între PNL și UDMR la Târgu Mureș după ce maghiarii au alocat 80.000 de lei pentru „Turul ciclist al Ținutului Secuiesc”
La Târgu Mureș s-a iscat un scandal între PNL și UDMR după ce primăria a aprobat acordarea în regim de urgență a 80.000 de lei din buget pentru a organiza „Turul ciclist rutier Zseklerla...
Ce activități au avut „dinozaurii” fiecărui partid din Parlament. Cel mai în vârstă membru este de la AUR
Ce activități au avut „dinozaurii” fiecărui partid din Parlament. Cel mai în vârstă membru este de la AUR
Cel mai în vârstă parlamentar de la USR are doar 55 de ani și o experiență bogată în domeniul apărării, în timp ce, la extrema cealaltă se regăsește un deputat AUR, în vârstă de 72...