Primarul unui oras din Germania a fost injunghiat pentru politica pro-refugiati

Marti, 28 Noiembrie 2017, ora 12:37
3066 citiri
Primarul unui oras din Germania a fost injunghiat pentru politica pro-refugiati
Foto: Arhiva Ziare.com

Primarul conservator al unei localitati din vestul Germaniei a fost injunghiat in zona gatului, luni seara, de un barbat care intentiona sa protesteze astfel fata de politica pro-refugiati a municipalitatii, au anuntat marti autoritatile.

"Autoritatile de securitate cred ca in spatele acestui atac s-a aflat un motiv politic", a declarat prim-ministrul landului Renania de Nord - Westfalia, Armin Laschet.

Conform presei, atacatorul, un barbat de 56 de ani, a fost arestat, iar procurorii au deschis o ancheta pentru tentativa de omor.

Primarul Andreas Hollstein a fost injunghiat in fata unui restaurant cu specific oriental, de un agresor aflat, potrivit martorilor, sub influenta alcoolului si dotat un cutit cu lama de 30 cm. "Sunteti primarul?", l-a intrebat el pe Hollstein, dupa care l-a criticat zgomotos pentru politica pro-migranti si l-a atacat.

Agresorul a ranit si un angajat al restaurantului venit in ajutorul primarului.

Primarul Andreas Hollstein, 57 de ani, membru al Uniunii Crestin-Democrate (CDU), a fost ranit destul de grav si a primit ingrijiri medicale la spital. Intre timp, el a fost externat.

Andrea Hollstein a scris o carte despre lupta sa cu extremistii de dreapta. In mandatul sau, orasul Altena, cu 18.000 de locuitori, s-a aflat la un moment dat in centrul atentiei pentru politica sale "generoasa" fata de migranti, acceptand sa gazduiasca mai multi refugiati decat i-ar fi revenit prin sistemul national de repartizare.

Cancelarul Angela Merkel si alti politicieni germani s-au declarat socati de atacul comis impotriva lui Hollstein. "Sunt ingrozita de atacul asupra primarului Andreas Hollstein si foarte usurata ca poate fi deja acasa impreuna cu familia, datorita tuturor celor care l-au ajutat", a declarat cancelarul Merkel pe Twitter, prin intermediul purtatorului sau de cuvant.

Agresiunea de la Altena aminteste de atacul comis in urma cu doi ani impotriva Henriettei Reker, candidat la primaria orasului Koln. Incidentul s-a produs pe 17 octombrie 2015, in timpul unui eveniment de campanie, cand Henriette Reker, candidat independent, a fost injunghiata cu un cutit de vanatoare de un extremist de dreapta, cu o zi inaintea scrutinului la care a si fost aleasa in fruntea municipalitatii.

Dupa ce a injunghiat-o, barbatul a mai ranit patru persoane. Agresorul, condamnat ulterior la 14 ani de inchisoare pentru tentativa de omor, a recunoscut ca a atacat-o pe Henriette Reker din cauza pozitiei acesteia in favoarea refugiatilor, dar a negat ca ar fi intentionat sa o ucida.

Citeste si: Ungaria se pregateste sa respinga oficial cotele de imigranti impuse de Parlamentul European

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#primar Germania injunghiat refugiati, #primar Altena Germania injunghiat, #Germania imigranti , #Germania