Mii de germani, asteptati la un protest "anti-masca". Politia estimeaza ca vor participa 30.000 de oameni

Sambata, 03 Octombrie 2020, ora 13:55
3209 citiri
Mii de germani, asteptati la un protest "anti-masca". Politia estimeaza ca vor participa 30.000 de oameni
FOTO Pixabay

Mii de opozanti fata de purtarea mastilor si masurile restrictive impotriva pandemiei sunt asteptati la Konstanz (sud-vestul Germaniei) la un weekend de proteste sub inalta protectie a politiei, relateaza sambata France Presse.

Foarte asteptat in aceasta sambata este un urias lant uman pe malul lacului Constance la initiativa "ganditorilor liberi", o adunare pestrita de oponenti ai masurilor legate de pandemia de COVID-19 care au organizat deja doua manifestatii cu zeci de mii de persoane la Berlin in timpul verii.

Obiectivul lor este sa stranga suficienta lume pentru a ajunge in Austria si Elvetia, malurile lacului Constance fiind situate in trei tari.

Sambata, la Konstanz sunt programate 17 manifestatii sau mitinguri. Duminica, 12 mitinguri sunt anuntate de asemenea si in centrul orasului, chiar daca majoritatea nu au loc la initiativa "anti-masti", ci pentru exprimarea solidaritatii in aceste vremuri de pandemie mondiala.

Politia asteapta un total de aproximativ 30.000 de persoane si a prevazut "o desfasurare semnificativa" de forte de ordine in fata riscului ca manifestatiile sa nu degenereze in ciocniri.

Aceste manifestatii au loc in plina recrudescenta a infectiilor in Germania, o tara care a fost relativ scutita de noul coronavirus pana acum.

Sambata, numarul de noi infectii in 24 de ore a depasit pragul de 2.500, nivelul din aprilie.

Municipalitatea Konstanz a interzis manifestantilor sa fluture semne distinctive ale regimului nazist sau "steaguri ale Reichului" german in amintirea Imperiului ce a disparut dupa Primul Razboi Mondial, asa cum au facut-o la Berlin.

La acest ultim miting de la sfarsitul lunii august, cateva sute de manifestanti au fortat barierele de securitate pentru a urca pe treptele Reichstagului, sediul camerei deputatilor (Bundestag), marcand o noua etapa in radicalizarea miscarii.

Aceste manifestatii reunesc o multime eteroclita compusa din militanti anti-vaccin, complotisti, cetateni cu adevarat preocupati de restrictiile legate de COVID-19, dar si, din ce in ce mai multi potrivit autoritatilor, simpatizanti ai extremei drepte.

Livrări americane pentru Ucraina prin Germania și Polonia
Livrări americane pentru Ucraina prin Germania și Polonia
Pentagonul a pregătit de luni de zile pachete de arme și muniții pentru Ucraina. Sunt disponibile livrări prin Polonia și prin centrele logistice ale armatei americane din Germania. Acum...
Spionajul chinez și rusesc, în plină expansiune în Germania
Spionajul chinez și rusesc, în plină expansiune în Germania
Șase presupuși spioni au fost arestați în Germania într-o succesiune rapidă. Aceștia urmăreau interese economice, atacuri la adresa democrației și obiective legate de războiul împotriva...
#protest, #Germania, #masti, #coronavirus , #Germania
Comentarii