Mii de protestatari au iesit pe strazi in Germania si Italia. Ei cer oprirea lockdown-ului si relaxarea masurilor impuse de pandemie

Miercuri, 14 Aprilie 2021, ora 13:37
2304 citiri
Mii de protestatari au iesit pe strazi in Germania si Italia. Ei cer oprirea lockdown-ului si relaxarea masurilor impuse de pandemie
La Berlin, zeci de protestatari au fost arestati. Sursa: Facebook/captura video Ruptly

Mii de germani si sute de italieni au iesit in strada marti, 13 aprilie, pentru a protesta impotriva masurilor de extindere si inasprire a lockdown-ului, relateaza DW si Voice of America.

Berlinul a decis prelungirea lockdown-ului pana pe 9 mai, iar guvernului federal german i s-au acordat puteri sporite in aplicarea masurilor restrictive. De asemenea, Italia a extins perioada de lockdown pana pe 3 mai.

Politia germana a arestat, la Berlin, zeci de protestatari in fata Parlamentului german - Bundestag. Potrivit Deutsche Welle, s-a iesit in strada si in alte orase germane, printre care Hamburg, Munchen, Dresda, Hanovra, Kiel, Stuttgart, Potsdam, Erfurt, Hanovra si Dusseldorf.

In unele orase, situatia a fost deosebit de tensionata, ajungandu-se la ciocniri intre demonstranti si politisti. Potrivit agentiei de presa AFP, citata de Deutsche Welle, au fost raniti patru politisti la Dresda. De asemenea, politia locala a anuntat ca protestatarii de la Stuttgart au atacat o echipa de jurnalisti TV a postului regional de televiziune SWR.

Protestele au avut loc in timp ce membrii cabinetului au discutat si, in cele din urma, au adoptat acordarea de puteri sporite guvernului federal, pentru extinderea si inasprirea masurilor restrictive.

Si la Roma au avut ieri loc proteste, aproximativ 200 de proprietari de restaurante si afaceri cerand, in fata Parlamentului italian, sa li se permita redeschiderea. Masurile de lockdown, care au fost initial menite sa expire la 12 aprilie, au fost prelungite pana pe 3 mai, pe fondul unei cresteri a numarului de infectari cu coronavirus, relateaza Voice of Ameica.

"Facem apel la Guvern pentru a deschide imediat, respectand regulile si protocoalele pe care ni le-au dat in urma cu cateva luni si in care am investit bani", a declarat Saviano Raffaele de la Asociatia Sindicatelor Toscane, care a participat luni la protestul de la Roma.

"Ne-am saturat, trebuie sa ne intoarcem la munca, pur si simplu nu mai putem continua asa", a declarat un proprietar de restaurant din regiunea nordica a Veneto, citat de Voice of America si care nu a vrut sa fie numit.

De la 21 februarie, cand s-a inregistrat un nou focar de infectii, Italia a inregistrat aproape 19.000 de decese cauzate de virus, mai mult decat orice alta tara. Este una dintre tarile europene care se lupta cu un al treilea val al pandemiei.

Accident cu 5 morți pe o autostradă din Germania, după ce un autobuz s-a răsturnat în afara carosabilului FOTO/VIDEO
Accident cu 5 morți pe o autostradă din Germania, după ce un autobuz s-a răsturnat în afara carosabilului FOTO/VIDEO
Poliția germană anunță că cel puţin cinci persoane au murit, iar altele sunt rănite după ce un autocar cu 53 de pasageri a făcut accident şi s-a răsturnat pe autostradă, în apropiere...
Proiectul pentru salvarea copiilor din ghearele mafiei italiene se extinde în teritoriul Cosa Nostra și Camorra
Proiectul pentru salvarea copiilor din ghearele mafiei italiene se extinde în teritoriul Cosa Nostra și Camorra
Italia a anunţat marţi, 26 martie, extinderea la Sicilia şi la regiunea Napoli a unui program menit să împiedice copiii aflaţi în situaţii de risc să calce pe urmele părinţilor lor...
#proteste, #berlin, #Germania, #Italia, #coronavirus, #masuri, #extindere, #lockdown , #Germania