Scandal de spionaj: Germania declanseaza vanatoarea interna

Vineri, 11 Iulie 2014, ora 19:52
2669 citiri
Scandal de spionaj: Germania declanseaza vanatoarea interna

Seful serviciului german de informatii externe (BND), Gerhard Schin, a anuntat comitetul de supraveghere al Bundestagului cu privire la faptul ca a dispus verificarea bazelor de date interne ale institutiei.

O astfel de analiza ar putea dura luni de zile, fiind destul de complicata din punct de vedere tehnic, in conditiile in care presupune verificarea a aproximativ 6.000 de angajati pentru a descoperi, de exemplu, care dintre acestia au accesat documente care nu ii priveau, scrie Der Spiegel.

Un astfel de demers indica situatia tensionata din interiorul institutiei germane, pe fondul evenimentelor din ultimele doua saptamani, ce au adus relatiile dintre SUA si Germania intr-un punct critic.

Germania: Nou caz de spionaj al americanilor

Astfel, pe 4 iulie, a fost arestat un colaborator al departamentului de relatii externe al BND, sub acuzatia de spionaj in favoarea SUA. Acesta ar fi trimis copii ale unor documente secrete serviciilor speciale ale SUA.

Scandalul spionajului NSA: Germania cere SUA sa clarifice cazul agentului dublu

De asemenea, in aceasta saptamana au avut loc perchezitii in spatii rezidentiale si de birouri din Berlin, in cadrul unei anchete cu privire la un al doilea spion al americanilor, iar joi autoritatile germane au anuntat ca il expulzeaza pe reprezentantul serviciilor secrete americane de la Berlin.

Scandalul spionajului NSA: Germania expulzeaza un inalt oficial CIA

C.S.

#Germania spionaj SUA, #Germania verificare angajati spionaj , #Germania