Sondajul care da frisoane Europei: Ce cred austriecii despre Adolf Hitler?

Sambata, 17 Decembrie 2011, ora 22:56
10197 citiri
Sondajul care da frisoane Europei: Ce cred austriecii despre Adolf Hitler?
Foto: dailymail.co.uk

Unul din zece tineri din Austria crede ca Adolf Hitler nu a fost un personaj atat de rau, ba dimpotriva, considera ca a facut si cateva lucruri bune in timpul dictaturii sale.

Mai mult, 18% dintre cei chestionati se plang de influenta foarte mare pe care evreii o au chiar si in prezent, informeaza publicatia britanica Daily Mail.

Aceste rezultate, comenteaza jurnalistii de la The Daily Mail, nu fac decat sa demonstreze ca Austria nu este deloc tara unde toleranta etnica si religioasa ar trebui sa fie la loc de cinste, ci ramane, la fel ca si in trecut, tara de origine a lui Adolf Hitler.

Totodata, presa din Austria trage un semnal de alarma asupra declaratiilor facute de tineri referitor la "influenta foarte mare" pe care o au evreii, teorii care amintesc de atitudinea nazistilor de acum 60 de ani. Ce este si mai ingrijorator, asemenea convingeri au permis atunci sa se ajunga la izolarea si ulterior la masacrarea evreilor de catre nazisti.

Fata nevazuta a lui Adolf Hitler: ce bonusuri financiare primeau acolitii acestuia

Din pacate, sondajul demonstreaza ca extremismul nu este specific tinerilor mai putin educati, ci si celor din clasa sociala de mijloc, care au parte de o educatie foarte buna.

Desi nu isi exprima astfel de opinii in public, elita austriaca tinde sa-i nu-i priveasca pe ceilalti ca pe niste fiinte umane, ci ca pe niste competitori care trebuie eliminati. Concret, tinerii austrieci sunt antisemiti si ostili fata de imigranti.

Autorul studiului, Beate Grossegger, incearca sa dea o tenta mai optimista asupra rezultatelor si considera ca ostilitatea pe care o au austriecii fata de imigranti are la baza, de fapt, temerea ca le vor lua locurile de munca.

Presa israeliana: Romania, cel mai serviabil aliat al lui Hitler

Studiul a fost realizat de Insitututul pentru Cercetarea Culturii Tinerilor si publicat in ziarul Kurier. Sondajul a vizat 400 de tineri vienezi cu varste cuprinse intre 16 si 19 ani.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#studiu Adolf Hitler, #Hitler facut lucruri bune, #austrieci Adolf Hitler, #Adolf Hitler Austria , #Germania