Unul din sase germani vrea iesirea din UE - nemultumire si ingrijorare in tara condusa de Merkel

Luni, 12 Decembrie 2016, ora 16:09
2764 citiri
Unul din sase germani vrea iesirea din UE - nemultumire si ingrijorare in tara condusa de Merkel
Foto: Ziare.com

Unul din sase germani vrea ca tara sa iasa din Uniunea Europeana, potrivit unui sondaj, care mai arata ca majoritatea locuitorilor tarii sunt ingrijorati ca finantele Germaniei vor fi afectate de ramanerea in blocul european.

In ciuda acestor ingrijorari, tot unul din sase germani isi doreste ca guvernul tarii sa lucreze la formarea unui executiv european unic, scrie Daily Express.

45 la suta dintre cei care au raspuns sondajului s-au declarat foarte ingrijorati in legatura cu pierderea locului de munca, prin apartenenta la UE, iar 42 la suta au spus ca sunt ingrijorati sa nu se piarda cultura si identitatea nationala a Germaniei.

In ciuda temerilor pe care le-au exprimat, germanii raman in continuare mai optimisti referitor la UE decat cetatenii din Marea Britanie, Franta si Suedia - un sfert dintre respondenti spun ca ar vrea sa vada Germania promovand integrarea europeana mai departe.

Sondajul a fost realizat pe un esantion de 2.125 de persoane, cu varste de peste 18 ani.

Rezultatele studiului vin dupa un altul care arata ca mai mult de jumatate dintre germani considera ca refugiatii si imigrantii reprezinta cea mai mare problema a tarii.

#germani iesire UE, #sondaj iesire UE Germania , #Germania