Val fara precedent de agresiuni sexuale in Germania: Primarul din Koln, sfaturi anti-viol pentru femei

Miercuri, 06 Ianuarie 2016, ora 14:50
5187 citiri
Val fara precedent de agresiuni sexuale in Germania: Primarul din Koln, sfaturi anti-viol pentru femei
Foto: Arhiva Ziare.com/Anca Magurean

Primarul din orasul german Koln, Henriette Reker, le-a recomandat femeilor sa adopte "un cod de conduita" pentru a preveni viitoare atacuri, dupa valul fara precedent de agresiuni sexuale comise de circa 1.000 de barbati, de Anul Nou, intr-o piata centrala.

Aceasta a luat parte la o intalnire de urgenta cu sefii Politiei din Koln, pentru a discuta despre cum sa gestioneze valul de atacuri, dupa ce aproape 100 de femei s-au plans autoritatilor ca au fost agresate sexuale in centrul orasului, un caz fiind chiar de presupus viol.

Refugiati in Germania: Val fara precedent de agresiuni sexuale comise de 1.000 de barbati

"Este important sa prevenim astfel de incidente. Am auzit ca asemenea atacuri s-au intamplat si in alte orase. Fireste ca nu ne consoleaza asta", a declarat ea, facand referire la Hamburg, unde au fost inregistrate mai multe plangeri privind agresiuni sexuale, potrivit The Independent.

Marturiile cutremuratoare ale unor tinere agresate sexual in Germania: Fetele erau fugarite ca vitele. A fost un cosmar

Celula de criza formata la primarie a stabilit ca masurile de prevenire ar trebui sa includa si un cod de conduita pentru tinere, iar Reker a anuntat ca actual cod va fi modificat si postat online.

Codul de conduita le spune tinerelor sa pastreze o distanta de cel putin un brat intins fata de straini, sa ramana alaturi de grupul lor, sa ceara ajutor trecatorilor in cazul unui atac, sa intervina ca martor si sa informeze Politia daca sunt victime ale agresiunii sexuale.

Val fara precedent de agresiuni sexuale in Germania: Nemtii ies in strada

In conditiile in care in centrul orasului se vor organiza in februarie festivaluri la care se asteapta un numar mare de participanti, Reker a promis ca va spori prezenta politistilor in strada. Ea le-a avertizat pe tinerele femei in legatura cu pericolele evenimentelor la care se consuma alcool.

In urma declaratiilor, germanii s-au aratat revoltati in legatura cu faptul ca autoritatile se concentreaza mai mult pe victime decat pe atacatori, care au fost descrisi drept "arabi" sau "nord-africani".

Val fara precedent de agresiuni sexuale in Germania: Politia e de vina (Video)

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Campanie intensă pentru candidatura lui Geoană la prezidențiale. S-a lansat un nou site de susținere
Campanie intensă pentru candidatura lui Geoană la prezidențiale. S-a lansat un nou site de susținere
O campanie de susținere pentru candidatura lui Mircea Geoană, actualul secretar general adjunct al NATO, a fost demarată în online. Inițiativa, care se recomandă drept o „platformă...
Dilema preotului care vrea să candideze pentru primăria Sucevei. "Va trebui să aleagă între cariera politică și preoție"
Dilema preotului care vrea să candideze pentru primăria Sucevei. "Va trebui să aleagă între cariera politică și preoție"
Partidul Alianța pentru Unirea Românilor Suceava a ales un preot să candideze pentru funcția de primar al municipiului Suceava. Cătălin Axinte este preot slujitor la Biserica Sf. Mina din...
#femei cod conduita Germania, #agresiuni femei conduita Germania, #val agresiuni sexuale Germania , #Germania