Atentie, turisti! O insula din Grecia, invadata de refugiati care au umplut plajele de mizerie

Joi, 28 Mai 2015, ora 12:56
18066 citiri
Atentie, turisti! O insula din Grecia, invadata de refugiati care au umplut plajele de mizerie
Foto: Captura video Youtube/ teleSUR

O insula greceasca, din apropierea tarmului turcesc, este nu doar o atractie pentru turistii straini, cu precadere cei britanici, dar si pentru emigrantii care fug din Siria si Afganistan.

Cele doua grupuri s-au intalnit pe insula Kos, aflata la circa 20 de kilometri de orasul turc Bodrum, turistii britanici stramband din nas pe strazi, la vederea emigrantilor, asa cum se observa in imaginile Daily Mail.

Astfel, in timp ce familiile de turisti se relaxeaza la soare pe plaja, la cativa metri distanta se afla imigranti care si-au instalat tabere, dormind pe cartoane, cu gunoaie presarate peste tot.

Cei care au fugit din Siria si Afganistan s-au adapostit sub arcadele de pe malul marii, in orasul Kos, asteptand sa primeasca unda verde pentru calatoria catre Grecia continentala.

Grupurile de emigranti bogati au smartphone si carti de credit si stau in hoteluri locale, la preturi de 10-15 euro pe noapte, in timp ce ceilalti stau intr-o tabara de pe partea orasului unde se afla portul, la un hotel abandonat, la marginea orasului.

Emigrantii merg de la barci direct in oras, cu rucsacuri in spinare, pentru a se intalni cu prietenii lor si pentru a se inregistra la sectiile de politie, de unde sa primeasca permise de calatorie.

Cati imigranti extracomunitari ar urma sa primeasca Romania (Video)

Printre cei sositi din Orientul Mijlociu se afla copii desculti, cu haine murdare, dar si barbati mustaciosi, care planuiesc urmatorul pas al calatoriei catre Atena si mai departe catre restul Europei - inclusiv catre Marea Brianie. Tinere mame afgane cu esarfe pe cap isi schimba copiii si le spala hainele in mare, impartind promenada cu turistii care sunt deranjati de priveliste.

Imigrantii planuiesc sa ajunga din Grecia in alte tari ale Europei, printre care si Germania. Grecii, si-asa afectati de criza economica, le doneaza refugiatilor ce pot. Aproximativ 30.000 de emigranti sirieni si afgani au ajuns pe grupul de insule aflat la doar cativa kilometri departare de Turcia. Doar in ultimele doua zile au ajuns in Kos 1.200 de refugiati.

Multi dintre cei care au ajuns in Grecia au calatorit la bordul unor salupe de cauciuc, de la Bodrum, fiind insotiti in unele cazuri de paza de coasta din Turcia si din Grecia.

Un sirian din Damasc spune ca nu mai pleaca vase catre Italia, dar sunt "mii de barci care merg in Kos": "Este foarte usor de gasit una". Asemenea multor altor emigranti, si el planuieste sa strabata Europa prin Bulgaria si Serbia, apoi in Ungaria si in restul Uniunii Europene, inclusiv in Marea Britanie.

Tarile Uniunii Europene sunt presate de Bruxelles sa accepte mii de imigranti, refugiati in cautare de azil, care au fost nevoiti sa-si paraseasca locuintele din cauza razboiului si a persecutiei, fiind vorba despre zeci de mii de astfel de persoane. Inclusiv Romania ar urma sa primeasca aproape 2.400 de astfel de imigranti.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#imigranti Siria Afganistan Grecia, #refugiati insula Kos , #Grecia