Betty, spaima UE: Sotia premierului Greciei, adevaratul motiv al impasului in negocieri? Iata cum l-a amenintat

Vineri, 19 Iunie 2015, ora 08:17
14830 citiri
Betty, spaima UE: Sotia premierului Greciei, adevaratul motiv al impasului in negocieri? Iata cum l-a amenintat
Foto: Hepta.ro

Suna ca o gluma, insa se pare ca premierul grec Alexis Tsipras ar fi dezvaluit ca sotia l-a amenintat ca-l paraseste si ia cu ea si copiii, daca va ceda in fata Bruxelles-ului.

FMI ameninta Grecia: Nicio perioada de gratie daca nu platiti datoria

Multiple surse serioase de presa, printre care The Times si Greek Reporter, relateaza ca Tsipras i-ar fi spus presedintelui francez Francois Hollande ca risca sa-si piarda partenera de viata, daca cedeaza in fata cerintelor troikai creditorilor, scrie The Independent.

Tsipras, in varsta de 40 de ani, premier de la inceputul acestui an, dupa victoria coplesitoare a partidului sau de stanga, Syriza, este presat de FMI si Uniunea Europeana sa accepte reforme total nepopulare in tara sa, pentru a primi fonduri ca sa plateasca o transa din datoria Greciei, de 1,6 miliarde de dolari, pana la termenul limita de 30 iunie. Altfel, Atena ar ramane fara bani de pensii si salarii de la stat.

Premier european: Va fi nevoie de un miracol pentru Grecia. Tsipras: Creditorii vor sa ne umileasca

Premierul elen a refuzat sa mai taie din pensii sau sa creasca taxele, spre exasperarea liderilor europeni, printre care si cancelarul german Angela Merkel, care avertizeaza ca situatia este grava pentru Grecia.

Tsipras si partenera sa, Peristera 'Betty' Batziana, inginer IT, sunt casatoriti civil, pentru ca niciunul nu a fost de acord cu o casatorie la biserica, asa cum cere legea elena. Cuplul are doi copii si s-a cunoscut in adolescenta.

Fost premier grec: Am ajuns din nou pe marginea prapastiei. E pacat (Video)

Se crede ca Betty este si mai radicala decat Tsipras si ea este cea care l-a influentat si l-a incurajat sa intre in Partidul Comunist in tinerete.

A.I.

#Tsipras amenintare sotie intelegere UE, #Tsipras sotie parasit , #Grecia