Cele mai ieftine insule grecesti aflate la vanzare

Marti, 14 Iulie 2015, ora 18:47
13255 citiri
Cele mai ieftine insule grecesti aflate la vanzare
Foto: Arhiva/Pexels

Grecia are mii de insule, din care cateva zeci sunt puse deja la vanzare. In cativa ani se asteapta ca o parte dintre acestea sa fie instraintate.

Cert e ca statul elen poate iesi din situatia financiara "disperata" vanzand o parte dintre acestea, apreciaza Business Insider, care pune pe tapet si preturile celor mai ieftine insule de vanzare.

Cele mai ieftine pot fi cumparate si cu 3 milioane de euro, adica mai putin decat o casa in Londra.

O astfel de insula este Lihnari, care, in realitate, este o peninsula. Se afla la o distanta de 10 minute de Corint si insumeaza aproape 400.000 de metri patrati.

Pretul a fost recent injumatatit, iar proprietarii isi doresc sa vanda cat mai curand. Pe Lihnari este retea de apa curenta, exista cateva proprietati luxoase, o strada si maslini.

Insula Gaia are acelasi pret, 3 milioane de euro, aceasta aflandu-se in Marea Ionica si fiind partial dezvoltata. Insula numara 175.000 de metri patrati si are renumele de "locul de joaca al milionarilor". Conditiile sunt "idilice" pentru sporturile acvatice, pentru pescuit, navigat, scufundari si inot.

Foto: Facebook/Paxos Villa Gaia

Urmatoarea insula, din punct de vedere al pretului, este Stroggilo, care costa 4,5 milioane de euro. Nu este dezvoltata si insumeaza 218.000 metri patrati de uscat. Se afla insa aproape de o insula extrem de populara, Marathos, in Marea Egee.

Apa de aici poate deveni potabila doar printr-o filtrare, iar electricitate poate fi adusa din insula vecina.

Cinci insule grecesti unde n-o sa gasesti romani

Din insula Kythnos se vinde o portiune care costa 5 milioane de euro. Insula este dezvoltata, avand deja sosele si cladiri, insumand aproape 200.000 de metri patrati. Se afla la o distanta de numai o ora de Atena, cu barca, si pe ea se afla deja 20 - 25 de case mici si pitoresti.

Foto: Facebook/KYTHNOS

Top 5 este completat cu Nissos Sofia, care costa 5,5 milioane de euro. Aceasta este nedezvoltata si se afla in Marea Ionica, masurand 176.000 metri patrati.

Insula este detinuta de un singur proprietar si are un nivel inalt de securitate, ambarcatiunile comerciale neavand voie sa ajunga in apele sale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#insule Grecia vanzare, #preturi vanzare insule Grecia, #cele mai ieftine insule Grecia , #Grecia