Criza in Grecia: Cetatenii iau problema in propriile maini - Referendumul, contestat ca fiind neconstitutional

Miercuri, 01 Iulie 2015, ora 19:39
4859 citiri
Criza in Grecia: Cetatenii iau problema in propriile maini - Referendumul, contestat ca fiind neconstitutional
Foto: Hepta.ro

Doi cetateni greci au contestat referendumul programat de Guvernul de la Atena pentru weekend, precizand ca acesta este neconstitutional.

Mai exact, cei doi greci sustin ca referendumul contravine articolului 44 din Constitutie, privitor la reglementarile privind organizarea unor astfel de voturi, scrie Protothema.

Lovitura pentru premierul Greciei? Referendumul incalca prevederile europene

Contestatarii referendumului, un inginer si un avocat, au sesizat Curtea Suprema de Casatie, care ar urma sa se pronunte vineri, cu doua zile inainte de referendum, pe tema legalitatii votului.

O sedinta extraordinara a curtii supreme ar urma sa fie organizata joi, la pranz, in care sa fie discutata plangerea celor doi greci.

Grecia, intre euro si dra (h) ma - LIVE TEXT

Grecia inca joaca in ofensiva chiar si dupa ce, incepand de noaptea trecuta, a intrat in incapacitate de plata dupa ce nu a onorat datoria de 1,6 miliarde de euro catre FMI.

Astfel, desi se pare ca referendumul incalca prevederile europene, prim-ministrul Alexis Tsipras a anuntat ca ramane ferm pe pozitii si a chemat cetatenii la vot sa decida impreuna drumul pe care Grecia va continua.

#referendum Grecia contestat, #referendum criza Grecia, #referendum Grecia euro , #Grecia