Daianu: Grecia este in faliment organizat

Luni, 07 Noiembrie 2011, ora 11:21
1934 citiri
Daianu: Grecia este in faliment organizat
Foto: Amos News

Viitorul premier al Greciei va trebui sa aiba "un dialog bun" cu Occidentul si "sa inspire incredere acasa", a spus luni profesorul Daniel Daianu, fost ministru de Finante.

El a declarat la Rfi ca Grecia este in "faliment organizat". Daca situatia scapa de sub control, consecintele vor fi "cataclismice", se teme Daianu.

Fostul ministru de Finante crede ca "este bine ca s-a ajuns la formula unui Guvern de coalitie" in Grecia. Socialistii aflati la Putere si principalul partid de dreapta din Opozitie ar urma sa formeze un Guvern de coalitie, fara Giorgios Papandreou premier.

"Ramane de vazut cine va conduce acest Guvern. Ar fi de dorit sa fie o persoana care poate avea un dialog bun cu liderii Frantei, Germaniei, cu Comisia de la Bruxelles, un om care inspira incredere insa si acasa", apreciaza fostul ministru roman de Finante.

In opinia lui Daniel Daianu, "o mare necunoscuta care va opera ca o forta potrivnica este imbratisarea de catre populatie a austeritatii pe o perioada nedefinita, insa care foarte probabil, potrivit datelor economiei elene, s-ar intinde pe multi ani".

Grecia este in "faliment organizat", declara Daniel Daianu.

"De facto, Grecia este intr-o situatie de faliment organizat. Taierea valorii nominale a obligatiunilor suverane la 50% acest lucru reflecta. Important nu atat pentru Grecia, cat pentru zona euro, pentru UE si pentru pietele financiare in ansamblu este ca falimentul sa nu devina unul dezordonat. Un asemenea deznodamant ar conduce nu la turbulente, ci la reinghetarea pietelor, cu consecinte cataclismice pentru sistemele bancare si pentru functionarea economiilor in ansamblu. Eu nu vad cum s-ar putea evita o noua intrare in recesiune in Europa si posibil si in SUA", spune fostul ministru de Finante.

Cititi mai multe despre Daianu: Grecia este in faliment organizat pe RFI.ro.

Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Preşedintele PSD Sector 1, Petre Florin Manole, a transmis joi, 25 aprilie, că primărița Clotilde Armand are „un drum scurt și previzibil de când a fost prinsă cu mâna-n bugetul local”....
#Daniel Daianu Grecia, #Grecia faliment tehnic , #Grecia