De la cititori: Cum sunt spalate creierele grecilor cu ajutorul Parlamentului

Joi, 16 Decembrie 2010, ora 21:00
1097 citiri
De la cititori: Cum sunt spalate creierele grecilor cu ajutorul Parlamentului
Deutsche Welle

Televiziunea parlamentului din Grecia a difuzat un serial propagandistic despre defuncta URSS. Acest film a fost difuzat la insistentele vocilor antieuropene, tot mai des auzite in Parlamentul grecesc.

Serialul difuzat de televiziunea parlamentului are 20 de episoade, fiind realizat in anul 1978 sub titlul "Razboiul necunoscut". Filmul este realizat in vremea presedintiei lui Brejnev si reprezinta un exercitiu propagandistic despre Al Doilea Razboi Mondial.

Interesant este ca pelicula a fost realizata cu putin timp inainte de invadarea Afganistanului de catre trupele rusesti. Imaginile prezentate provin din arhiva Armatei Rosii. Serialul a fost special conceput pentru publicul occcidental, iar acea vocea care dubleaza originalul este a cunoscutului actor american Burt Lancaster, scrie Deutsche Welle.

Laude la adresa lui Stalin

Filmul contine foarte multe afirmatii false, nu pomeneste nimic de evenimente cheie din a doua conflagratie mondiala, dar celebreaza demnitatea si curajul lui Stalin precum si regimului comunist condus de Brejnev.

Faptul, ca femei si fete germane au fost violate in masa de soldatii rusi, scapa realizatorului filmului. Se afirma, de asemenea, ca cei 4.500 de ofiteri polonezi de la Katyn nu au fost ucisi de trupele sovietice, ci de ocupatorii germani. Nu se vorbeste deloc despre pactul incheiat intre Hitler si Stalin si despre ocuparea tarilor baltice de trupele rusesti.

La putin timp dupa aparitia acestui film, in primavara anului 1980, televiziunea greaca l-a difuzat fara probleme in timp ce Occidentul a refuzat acesta pelicula. Cum se explica faptul ca, o astfel de pelicula plina de minciuni grosolane, este difuzata nu de cine stie ce televiziune comerciala, ci chiar de televiziunea oficiala a parlamentului grecesc.

Daca un serial propagandistic, care nu a fost vizionat de cetatenii informati din democratiile occidentale, este difuzat de canalul parlamentului grecesc, rezulta ca nivelul de informare al publicului elen este extrem de scazut departe de cel al vest-europenilor. Daca o televiziune anume confrunta publicul cu un set de informatii reale, dar neconforme cu asteptarile consumatorului media, atunci canalul respectiv isi pierde o parte din public. Acesta schimba canalul si astfel se realizeaza libera concurenta intre posturi.

La ani lumina distanta de Occident

Expertii in comunicare din parlamentul Greciei cunosc foarte bine sentimentele antioccidentale ale grecilor. De aceea se ofera informatia care sa corespunda asteptarilor consumatorilor. O televiziune publica se deosebeste de una comerciala prin aceea ca nu ia parte la batalia pentru punctele de audienta. Acest lucru nu este in totalitate adevarat.

Televiziunea parlamentului grecesc reprezinta o punte de legatura a partidelor din Legislativ cu cetatenii tarii. Iar partidele depind de audienta pe care o propaga in randul alegatorilor. Societatea greceasca se afla la ani lumina in urma celei occidentale.

Postul public al parlamentului elen nu face nimic pentru limitarea acestei distante, ba dimpotriva, o adanceste si mai mult. Conducerea parlamentara se afla in colaps si ar trebui sa-si asume responsabilitatea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#Grecia parlament Stalin Hitler, #Grecia URSS film , #Grecia
Comentarii
Poza Ghilotina
Ghilotina
rank 5
... ???? .... in Parlamentul Greciei se face propaganda pro-sovietica !?? ... la ei e mai rau decat la noi .