Deutsche Welle: Referendumul lui Papandreou - un joc riscant, fara alternativa

Miercuri, 02 Noiembrie 2011, ora 21:31
721 citiri
Deutsche Welle: Referendumul lui Papandreou - un joc riscant, fara alternativa
Foto: Arhiva

Consultarea populara ar putea fi singurul mod de a da legitimitate unei austeritati fara suport popular si instrumentata politic de Opozitie.

Sa recapitulam: liderii europeni se aduna de trei ori pentru a se intelege in privinta concesiilor la care sunt dispusi in favoartea Greciei; reusesc sa se inteleaga si sterg jumatate din datoria Atenei; bursele respira, zona euro castiga timp de redresare, scrie Deutsche Welle.

Apoi, dupa weekend, premierul Greciei anunta ca tot efortul european trebuie sa primeasca ok-ul poporului grec. Pai, se intreaba toata lumea, ce inseamna asta?

Giorgios Papandreou va ramane in istoria Greciei drept premierul care a trebuit sa negocieze iesirea tarii din capcana datoriilor. Iar in istoria Europei drept premierul grec care s-a lansat intr-un joc periculos, dand pachetul de salvare propus de comunitari pe mana unui popor rebel, deja indignat de atatea masuri de austeritate. Daca, la referendum, grecii vor vota impotriva?

Citeste mai mult despre Referendumul lui Papandreou: Un joc riscant fara alternativa pe Deutsche Welle.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Atenționare de călătorie pentru Grecia. Transportul public, afectat de grevă. Se anunță perturbări majore
Atenționare de călătorie pentru Grecia. Transportul public, afectat de grevă. Se anunță perturbări majore
Atenţionare de călătorie pentru Grecia emisă de Ministerul Afacerilor Externe (MAE), care anunță că miercuri, 16 aprilie, vor avea loc greve în sectorul transportului public. Conform...
Cine e ”Marea Preoteasă”, actrița care a aprins flacăra olimpică. Traseul către Paris
VIDEO
Cine e ”Marea Preoteasă”, actrița care a aprins flacăra olimpică. Traseul către Paris VIDEO
Flacăra Olimpică a fost aprinsă, marţi, la Archaia Olympia, sanctuarul în care au avut loc Jocurile Olimpice Antice. În faţa Templului Herei, s-a ridicat un nou pod între Jocurile Antice...
#Grecia, #criza economica Grecia, #referendum Grecia, #Giorgios Papandreou referendum , #Grecia