Ziare.com

Grecia: Continua greva mijloacelor de transport in comun

de Ana Ilie
Luni, 28 Ianuarie 2013, ora 15:18

   

Grecia: Continua greva mijloacelor de transport in comun
Autobuzele, troleibuzele si trenurile au ramas in garaje, luni, in Atena, in pofida unei decizii judecatoresti din weekend, potrivit careia greva muncitorilor din transportul in comun este ilegala.

Angajatii care muncesc pe autobuzele si troleibuzele din Atena, pe garniturile de tren Proastiakos si de la Organizatia Caile Ferate Elene au cerut organizarea de greve pana marti, in semn de sustinere pentru angajatii de la metrou, care au fost obligati sa se intoarca la munca vineri, dupa noua zile de greva, scrie Kathimerini.

Cu toate acestea, un tribunal din Atena a decis ca noua greva este ilegala.

Sindicatele din transporturi urmau sa se intalneasca luni pentru a decide ce actiuni intreprind. Pana atunci nu circula niciun autobuz sau tren.

Surse din ministerul Dezvoltarii au sugerat ca guvernul este pregatit pentru a emite ordine de mobilizare civila, asa cum a procedat si in cazul angajatilor de la metrou, tramvai si trenul electric.

Consiliul de Stat a respins, in cursul week-endului, apelul angajatilor de la metrou, impotriva deciziei guvernamentale de a rechizitiona metroul si a le ordona sa se intoarca la munca.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 648 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor