Sute de turiști în Grecia, blocaţi de controale la feriboturi din cauza lipsei certificatelor de vaccinare sau a testelor COVID

Luni, 19 Iulie 2021, ora 19:20
4833 citiri
Sute de turiști în Grecia, blocaţi de controale la feriboturi din cauza lipsei certificatelor de vaccinare sau a testelor COVID

Aproximativ 2.500 de persoane au primit interdicţia de a se urca la bordul feriboturilor către insulele greceşti doar în ultimele trei zile întrucât nu aveau documentaţia necesară, a anunţat luni ministrul transporturilor maritime Giannis Plakiotakis, citat de Ekathimerini.

Garda de Coastă elenă a fost însărcinată să verifice dacă măsurile de siguranţă privind sănătatea publică sunt respectate în porturi începând cu 13 iulie, pe fondul îngrijorărilor legate de faptul că turişti greci şi străini care călătoresc către şi dinspre insule sunt cei care răspândesc infecţiile cu coronavirus.

Plakiotakis a recunoscut că înainte ca Garda de Coastă să preia verificările de la autorităţile portuare, controalele erau "inadecvate", notează publicaţia elenă online.

"Acesta este motivul pentru care Garda de Coastă a preluat verificările înainte de îmbarcare", a declarat el luni pentru Open TV.

Autorităţile elene au fost nevoite să înăsprească regulile sanitare pe fondul creşterii noilor infecţii în unele destinaţii estivale populare. Duminică, ele au anunţat o interdicţie de deplasare de cinci ore pe timpul nopţii şi o interdicţie non-stop asupra muzicii în baruri, cafenele şi restaurante pe Insula Mykonos din Arhipelagul Cicladelor. În acelaşi timp, ministrul adjunct al protecţiei civile Nikos Hardalias a avertizat săptămâna trecută că guvernul mai are "un pas" până la impunerea restricţiilor în Santorini, Paros, Ios, precum şi în Rethymno şi Heraklion în Creta.

Călătorii către insule trebuie să prezinte fie un certificat de vaccinare COVID-19, o dovadă că s-au vindecat recent de boală, un test PCR negativ efectuat cu maximum 72 de ore anterior intrării pe teritoriul Greciei sau un test rapid negativ efectuat cu 42 de ore înainte de călătorie.

Începând cu 16 iulie, călătorii nevaccinaţi care se întorc în Grecia continentală trebuie să prezinte un autotest negativ sau un test rapid pentru a se urca la bordul unui feribot.

Peste 2,3 milioane de turişti au vizitat Grecia anul acesta

Aproximativ 2,3 milioane de turişti au vizitat anul acesta Grecia, a anunţat luni Sofia Zaharaki, adjunctul ministrul elen al Turismului, informează publicaţia Kathimerini.

Din nou, Germania este principala sursă de turişti, reprezentând 412.000 sosiri, sau 17% din total. Marea surpriză a acestui sezon o reprezintă piaţa din Polonia, în condiţiile în care deja au sosit în Grecia aproximativ 202.000 de polonezi. Anul trecut, 295.000 de polonezi şi-au făcut concediile în statul elen.

De asemenea, din Statele Unite au sosit aproximativ 100.000 de turişti.

Zaharaki a precizat că anul trecut numărul de turişti a scăzut cu 78,2%, la 7,4 milioane, faţă de 34 milioane în 2019.

Citeste si:
Copil român înțepat de o meduză mov, în timpul vacanței din Grecia: ”Sunt peste tot și fac ravagii, iar doctorii pot fi foarte departe”
Copil român înțepat de o meduză mov, în timpul vacanței din Grecia: ”Sunt peste tot și fac ravagii, iar doctorii pot fi foarte departe”
O familie de români a trecut prin clipe de coșmar în timp ce se afla în vacanță în Grecia după ce copilul lor în vârstă de 10 ani a fost înțepat de o meduză mov, când se bălăcea...
Lecția primită de un șofer român care a încercat să fenteze coloana de mașini din vama Kulata VIDEO
Lecția primită de un șofer român care a încercat să fenteze coloana de mașini din vama Kulata VIDEO
Un șofer, cel mai probabil român, care conducea un autoturism înmatriculat în Cluj a încercat să fenteze coada de mașini formată în vama Kulata, la intrare în Grecia, sfidându-i pe...