Grecia: Liderul opozitiei refuza noi masuri de austeritate

Autor: Ana Ilie
Luni, 14 Noiembrie 2011, ora 21:16
558 citiri
Grecia: Liderul opozitiei refuza noi masuri de austeritate

In primul discurs tinut in fata parlamentarilor din partidul de opozitie elen Noua Democratie de cand a acceptat ca formatiunea sa conservatoare sa participe la formarea noului guvern interimar, Antonis Samaras a tinut sa sublinieze ca partidul sau nu va sustine noile masuri de austeritate propuse de noule xecutiv.

Sub conducerea lui Lucas Papdemos, noul guvern de unitate nationala trebuie sa negocieze un al doilea pachet de salvare cu UE si FMI, insa Samaras sustine ca partidul sau nu va vota pentru nicio masura derivata din aceasta intelegere, scrie Kathimerini.

"Acesta nu este un guvern de coalitie. Ar fi o coalitie daca am avea scopuri comune. Critica politicilor adoptate de George Papandreou in ultimii ani nu ia sfarsit aici", a avertizat Samaras. De altfel, Samaras l-a criticat aspru pe Papandreou, acuzandu-l ca a "lasat economia atarnand de o ata".

Noua Democratie s-a opus masurilor de austeritate continute de primul plan de salvare, militand pentru reduceri de taxe si stimularea afacerilor.

"Ne-am angajat sa ajutam guvernul de tranzitie dar nu ne-am angajat la nimic altceva", a continuat liderul conservatorilor eleni.

Samaras a mai spus ca guvernul interimar este o solutie "temporara" si a precizat ca alegerile anticipate trebuie sa se desfasoare pe 19 februarie, pentru ca oamenii sa-si exprime parerea cu privire la guvernul pe care il doresc.

Liderul conservatorilor a incheiat spunand ca partidul sau si-a obtinut cele patru obiective "intr-o saptamana": impiedicarea lui Papadreou sa organizeze un referendum privind ramanerea Greciei in eurozona, indepartarea acestuia de la putere, sustinerea unui guvern care sa garanteze incasarea urmatoarei transe de bani si stabilirea unei date pentru alegerile anticipate.

Delir în Georgia după prima calificare din istorie, la Euro 2024. O fostă campioană europeană a rămas acasă VIDEO
Delir în Georgia după prima calificare din istorie, la Euro 2024. O fostă campioană europeană a rămas acasă VIDEO
Echipa naţională a Georgiei s-a calificat marţi seara în premieră la un turneu final al Euro, după ce a învins Grecia, pe teren propriu, după lovituri de departajare, scor 4-2, în prima...
Țara europeană în care salariul minim net va crește la peste 700 de euro din aprilie
Țara europeană în care salariul minim net va crește la peste 700 de euro din aprilie
Guvernul elen a decis ca de la 1 aprilie salariul minim să fie majorat la aproximativ 830 de euro brut (sau 705 euro net), informează publicaţia Ekathimerini. Ministrul Muncii, Domna...
#Grecia, #criza Grecia, #nou guvern Grecia, #opozitie Grecia , #Grecia