Grecia: Noul guvern al lui Alexis Tsipras a depus juramantul

Miercuri, 23 Septembrie 2015, ora 13:12
1559 citiri
Grecia: Noul guvern al lui Alexis Tsipras a depus juramantul
Foto: Facebook/Alexis Tsipras

Noul guvern grec al lui Alexis Tsipras a depus juramantul miercuri, dupa ce in cursul noptii a fost anuntata componenta sa, inainte ca seful Cabinetului sa plece la summitul european de la Bruxelles.

"Scopul nostru este de a implementa acordul (cu creditorii - n.red.) intr-un mod corect, in paralel cu redresarea si restructurarea economiei noastre", a declarat vicepremierul Yiannis Dragasakis la sosirea la ceremonia de depunere a juramantului, relateaza agentiile internationale de presa.

Tsipras anunta refacerea guvernului de coalitie cu dreapta suveranista

"Dupa ceremonia de depunere a juramantului, ne vom incepe activitatea", a mai spus el, adaugand ca "putem depasi dificultatile".

Numerosi ministri din precedentul guvern vor face parte si din noul cabinet, printre care si ministrul de Finante Euclid Tsakalotos, a carui prima sarcina va fi de a aplica planul de asistenta financiara in valoare de 86 de miliarde de euro pe trei ani incheiat cu creditorii tarii, UE si FMI, in iulie.

Georgios Houliarakis, un responsabil foarte apreciat de reprezentantii creditorilor potrivit AFP, a devenit adjunctul lui Tsakalotos.

Panos Kammenos a redevenit ministru al Apararii, postul preferat al presedintelui partidului Grecii independenti, care va aduce un supliment de zece locuri celor 145 obtinute de Syriza pentru asigurarea unei majoritati absolute in Parlament (155 din 300). Kammenos a fost foarte aproape de eliminare duminica, depasind la limita pragul de 3% de alegatori necesar pentru a intra in Parlament.

Ca si in cazul primului guvern al lui Tsipras in ianuarie, ministrii au depus juramantul in doua grupuri, la sediul presedintiei: primul, din care facea partea si liderul Grecilor independenti, a depus juramantul cu mana pe Biblie, in fata unor demnitari religiosi ortodocsi, iar al doilea, mai mare, a depus juramantul civil in fata presedintelui republicii, Prokopis Pavlopoulos.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#Grecia guvern nou, #Cabinet Tsipras Grecia juramant , #Grecia