Grecia va avea guvern de uniune nationala

Duminica, 06 Noiembrie 2011, ora 22:31
3669 citiri
Grecia va avea guvern de uniune nationala

Dupa discutii prelungite, premierul elen Giorgios Papandreou si liderii Opozitiei au cazut de acord sa creeze un guvern de uniune nationala, care sa nu fie condus, insa, de actualul prim ministru.

Anuntul a fost facut duminica seara printr-un comunicat de presa remis de administratia prezidentiala, discutiile fiind mediate de seful statului elen, informeaza New York Times.

Papandreou si liderul Opozitiei, Antonis Samaras se vor intalni si luni pentru a pune la punct ultimele detalii. Dupa intalnire este asteptat si anuntul numelui noului premier.

Noul guvern va ramane in functie in urmatoarele luni, pentru a pune la punct un acord cu Uniunea Europeana privind datoria suverana, pas pe care liderii europeni il considera crucial in rezolvarea problemelor zonei euro.

Papandreou si-a atras antipatia liderilor UE, dar chiar si a propiului partid, dupa ce la inceputul acestei saptamani, dupa ce Europa stabilise un plan de ajutor pentru Grecia, a anuntat organizarea unui referendum prin care poporul sa spuna ce solutii sa fie alese pentru evitarea falimentului tarii.

Tensiunile politice din Grecia vin pe fondul unei crize a datoriilor care ameninta sa cuprinda intreaga Europa. In cadrul summit-ului G20, liderii europeni au acceptat un acord cu Grecia care ar presupune masuri de austeritate mai dure si stergerea a aproape 50% din datoria statului, care a ajuns la o suma care nu poate fi platita.

Liderii europeni fac, in schimb, presiuni ca Grecia sa ratifice in Parlament planul de reducere a datoriei inainte de sfarsitul anului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#grecia guvern uniune nationala, #Antonis Samaras Giorgios Papandreou , #Grecia