Grecia, lovită de un val copleșitor de căldură. Incendii masive de vegetație în Rhodos VIDEO

Luni, 02 August 2021, ora 11:56
3761 citiri
Grecia, lovită de un val copleșitor de căldură. Incendii masive de vegetație în Rhodos VIDEO
Unii meteorologi se tem că temperaturile ridicate ar putea dura până la două săptămâni FOTO Pixabay

Valul de căldură care afectează Grecia continuă și în această săptămână. Aici sunt așteptate temperaturi de aproximativ 44 grade Celsius începând de luni, 2 august.

Un incendiu izbucnit duminică pe populara insulă de vacanţă Rhodos a scăpat de sub control luni, din cauza secetei extreme şi a vânturilor puternice, au declarat pompierii.

Instituţiile de cazare din Rhodos nu sunt afectate până în prezent de flăcări şi de fumul masiv, însă locuitorii din trei sate situate la vest de capitalei insulei au primit ordin de evacuare.

Au existat întreruperi temporare de energie electrică în părţi mari ale insulei duminică seara.

Avioane şi elicoptere de stingere a incendiilor au fost mobilizate la prima oră în lupta cu flăcările, a relatat televiziunea publică ERT.

Ministerul Energiei a solicitat publicului să nu seteze aparatele de aer condiţionat la temperaturi foarte scăzute - sugerând temperaturi nu mai mici de 26 de grade Celsius.

Căldura prelungită şi funcţionarea continuă a aparatelor de aer condiţionat la capacitate maximă pun la încercare sistemul energetic al ţării.

Pe moment, nu este clar cât va mai dura valul de căldură. Unii meteorologi se tem că temperaturile ridicate ar putea dura până la două săptămâni.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Atenționare de călătorie pentru Grecia. Transportul public, afectat de grevă. Se anunță perturbări majore
Atenționare de călătorie pentru Grecia. Transportul public, afectat de grevă. Se anunță perturbări majore
Atenţionare de călătorie pentru Grecia emisă de Ministerul Afacerilor Externe (MAE), care anunță că miercuri, 16 aprilie, vor avea loc greve în sectorul transportului public. Conform...
Cine e ”Marea Preoteasă”, actrița care a aprins flacăra olimpică. Traseul către Paris
VIDEO
Cine e ”Marea Preoteasă”, actrița care a aprins flacăra olimpică. Traseul către Paris VIDEO
Flacăra Olimpică a fost aprinsă, marţi, la Archaia Olympia, sanctuarul în care au avut loc Jocurile Olimpice Antice. În faţa Templului Herei, s-a ridicat un nou pod între Jocurile Antice...
#Grecia, #Vreme, #incendii , #Grecia