Ziare.com

Iesirea Greciei din zona euro, mai aproape ca niciodata - cine va ceda?

Joi, 12 Februarie 2015, ora 11:35

   

Iesirea Greciei din zona euro, mai aproape ca niciodata - cine va ceda?
Intalnirea ministrilor de Finante din zona euro, de miercuri, de la Bruxelles, n-a facut altceva decat sa sporeasca tensiunile dintre cele doua parti.

Ministrul grec de Finante, Yanis Varoufakis, nu a reusit sa obtina nicio concesie din partea omologilor sai din celelalte 18 state din zona euro.

Negocierile au durat sapte ore, la finalul carora Varoufakis a iesit din sala de sedinta la fel de taciturn cum a intrat, in timp ce danezul Jeroen Dijsselbloem, presedintele Consiliului ministrilor de Finante, anunta lipsa unui progres substantial in discutiile dintre cele doua parti.

"Sahul financiar" in care s-au angrenat Grecia si Uniunea Europeana pare sa fie acum intr-o pozitie de pat, dar o noua runda de negocieri este programata luni.

In mod cert, dialogul dintre greci si creditorii lor europeni presupune ca o parte sa cedeze in final, insa pana acum nici oficialii Berlinului, nici cei de la Atena nu dau semne ca ar fi dispusi sa faca concesii.

Afla mai multe despre rezultatele negocierilor de la Bruxelles privind soarta Greciei, care sunt optiunile Atenei si de ce se tem europenii sa faca vreo concesie in continuarea articolului publicat pe Business24.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 4083 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
5 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Cum s-au mai inversat lucrurile!

După ce lumea s-a cam deșteptat in privința a ceea ce inseamnă democrația tip Wall Street, s-a ajuns iată la situația incredibilă in care un guvern dominat de comuniști, să facă ceea ce ar fi in interesul țării sale, pe cănd noi cei aflați cu "democrația băncilor" de gat, nu ne mai ațeptăm la nimic bun din partea guvernanților noștri!

Să insemneze asta că avem nevoie de un guvern nou-nouț cu adevărat reprezentativ (doar nu comunist), ca de aer proaspăt?

 

Tu esti pe invers, nu lumea. Lumea se schimba si e normal.

Comunismul e rau. Inseamna crima, indiferent de ceea ce-ti baga evreii bolsevici in cap prin propaganda pe care ti-o servesc toata ziua.

- Guvernul grec a promis ca va realiza o colectare mai buna a impozitelor, luand de la bogati. Succes! Calea e deschisa si a dus la multe realizari deosebite in: Zimbabwe, Venezuela, Bolivia... adica la saracia generala.

Lumea se schimbă..

..numai prostia omenească nu. Am scris clar că nu vreau comunism in Romania, nu că ceea ce-avem acum ar fi prea diferit..

Te simți tratat cu respect ca cetățean de către stat?

Eufrosinov, vad ca v-ati diversificat stilul, dar esenta...

...e neschimbata: antioccidentalismul si kgb-ismul!

@Eufrosin, nu exista democratie de tip Wall Street, exista

doar democratie, care deocamdata e in general reprezentativa, rar e directa, dar asta e valabil peste tot deocamdata.
Democratia inseamna doar dreptul majoritatii de a decide, nu inseamna si nu implica nimic altceva. Majoritatea are dreptul sa aleaga orice tip de economie, de tip Wall Street sau nu. Asta-i valabil si la noi si e valabil si-n Grecia, chiar dac-am avea tipuri diferite de model economic asta nu-nseamna c-avem tipuri diferite de democratie.
Degeaba incercati sa creati o confuzie, si nu doar dvs, asociind democratia cu tot felul de alte concepte ce n-au nici cea mai mica legatura cu democratia. Probabil faceti asta pentru a sugera ca un sistem nedemocratic ar fi mai bun.
Cat despre comunistii din Grecia, eu nu vad nici o incompatibilitate intre ei si sistemul democratic, si comunistii pot fi reprezentativi daca ajung la putere in urma unor alegeri libere, cum a fost cazul si-n Grecia (mi se pare totusi o distorsiune a democratiei regula conform careia in Grecia primul partid obtine automat 50 de locuri in plus, dar asta-i altceva). Sa nu confundam un partid comunist intr-un sistem democratic cu regimurile totalitare ce ne-au fost impuse in Europa de est.
Si la noi exista probabil partide anti europene si e foarte bine sa existe, dar nu au nici pe departe sustinerea necesara pentru a ajunge la putere, cel putin acum.
Si eu mi-as dori poate un alt guvern, dar nu pot sa trag concluzia ca guvernul actual nu-i reprezentativ, a rezultat in urma unor alegeri libere.
Eu sunt insa convins ca si noul guvern va fi pro european, dar indiferent cum ar fi, si pentru mine cel mai important lucru e ca el sa fi reprezentativ, si nu am nici un motiv sa cred ca nu va fi, atata timp cat alegerile vor fi libere, ca si pana acum. Trebuie sa recunoastem ca, cu toate imperfectiunile sistemului politic din Romania, in esenta sistemul e unul democratic, pantru ca alegerile sunt cu adevarat libere.
Stiu ca spun in mare parte doar generalitati, ce mie mi se par evidente, dar asta pentru ca dvs, referindu-va de multe ori la tot felul de probleme concrete, mi se pare ca incercati in mod subtil sa induceti o confuzie in privinta unor notiuni generale pentru a putea face deductiile prin care sa ajungeti la concluziile dorite in cazurile dvs concrete.:-)


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor