Grecia interzice circulaţia nocturnă în două insule populare în rândul turiștilor români

Joi, 05 August 2021, ora 16:55
4403 citiri
Grecia interzice circulaţia nocturnă în două insule populare în rândul turiștilor români
Oraș de coastă din insula Zakynthos. Foto: pixabay.com

Guvernul grec a impus începând de vineri interdicţia de circulaţie pe timp de noapte în insulele turistice Zakynthos, din Marea Ionică, şi în vestul Cretei, în provincia Chania, din cauza creşterii alarmante a numărului cazurilor de COVID-19 în ultimele zile, relatează agenţia EFE.

La mai puţin de o săptămână după ridicarea acestei restricţii în insula Mykonos, interdicţia de circulaţie nocturnă este introdusă în zonele turistice menţionate şi va fi în vigoare între orele 01:00 şi 06:00 dimineaţa. Rămâne de asemenea interzisă muzica în locurile publice 24 de ore din 24.

Măsura a fost luată la recomandarea experților în sănătate publică, după ce numărul noilor cazuri de COVID-19 a crescut într-o săptămână cu 69% în Zakynthos și cu 54% în provincia Chania.

Interdicția de circulație nocturnă a fost în vigoare în toată Grecia o jumătate de an, până pe 28 iunie, cu excepția insulei Mykonos, unde din cauza înrăutăţirii situației epidemiologice a fost aplicată între 17 și 26 iulie.

Pe întreg cuprinsul ţării rămân şi în prezent interzise reuniunile private cu mai mult de 20 de persoane, în timp ce guvernul grec se arată preocupat de avansul epidemiei în insulele Rhodos şi Ios.

Grecia a înregistrat miercuri 2.856 de noi cazuri de COVID-19 și 16 decese asociate acestei boli. Circa 57% din populația acestei țări a fost vaccinată cel puțin cu o doză și 52% cu schema completă

#Grecia, #restrictii, #pandemie, #covid, #Zakynthos, #Creta , #Grecia