Mama fetitei din Grecia isi vrea copilul inapoi - afla cum a ajuns s-o abandoneze

Luni, 28 Octombrie 2013, ora 20:11
2893 citiri
Mama fetitei din Grecia isi vrea copilul inapoi - afla cum a ajuns s-o abandoneze
Foto: news.nationalpost.com

Dupa ce testele ADN au aratat ca Saska Ruseva si sotul ei, Atanas Rusev, sunt parintii biologici ai Mariei, fetita blonda gasita intr-o tabara de rromi din Grecia, acuma ei isi cer copilul inapoi.

"E copilul meu. Sunt mama ei. O iubesc. Am nascut-o. Vreau sa ii spun Mariei ca sunt mama ei si el e tatal ei", a spus Ruseva postului american CNN.

Familia Rusev este anchetata de politia bulgara pentru ca ar fi vandut-o pe Maria intr-o tranzactie pentru adoptie ilegala. Un cuplu de rromi greci, Christos Salis si Eleftheria Dimopoulo, cei la care era Maria, sunt arestati in acest moment, fiind acuzati de rapire.

Ambele cupluri neaga ca ar fi facut ceva rau. Ruseva insista ca a lasat-o pe Maria in Grecia pentru ca era prea saraca pentru a o hrani, ca nu a vandut-o si nu a primit nici o suma de bani.

"Ingerul blond" gasit la rromii din Grecia, identificat

"Oamenii spun ca am primit 400 de leva, dar cum puteam sa primesc bani? Ei tot spun asta la televizor. Credeti ca mi-as putea vinde copilul pentru 400 de leva?" a spus ea. "As vrea sa construiesc o casa. Nu am nici macar o casa si nici un pat bun sa dorm. Nu am nimic. Nu am primit nimic. Sunt foarte saraca", s-a plans Ruseva.

Ea a explicat pas cu pas evenimentele care au dus la abandonarea Mariei intr-o familie straina. Ea si sotul ei plecasera in Grecia in 2009 pentru a cauta de lucru intr-o ferma. Fata mai mare, Katia, care acum are 20 de ani, ramasese sa aiba grija de restul familiei.

Ruseva a spus ca era atat de slaba incat nu a realizat ca ramasese gravida. "Nu stiam ca sunt insarcinata. Nici macar nu aveam burta", a spus ea. Numele pus de Saska copilului, care s-a nascut intr-un spital din orasul grecesc Lamia, a fost Stanka.

Copii rapiti de rromi in Grecia - alti trei suspecti, arestati

Ruseva a stat 3 sau 4 zile in spital si a povestit ca necazurile ei au inceput acolo.

"Doctorii din spital nu mi-au dat niciun fel de acte pentru copil. Daca mi-ar fi dat, atunci il duceam in Bulgaria. Nu stiam limba. Medicii au spus ceva de genul 'Pleaca' iar eu mi-am luat copilul si am iesit", a povestit ea.

Ruseva si-a ingrijit fatul in urmatoarele 7 luni, alaptandu-l in timp ce sotul ei se chinuia la slujbe precum culesul de fructe si legume. De multe ori, familia a trebuit sa doarma pe strazi in Lamia sau in livezi de maslini.

Irlanda: Testul ADN confirma ca fetita blonda este a familiei de rromi romani

"O femeie a venit la mine la un moment dat si mi-a zis ca e bulgaroaica. Mi-a zis ca ar putea avea grija de copilul meu si ca as putea veni ulterior sa il iau. Mi-a dat numarul ei de telefon si cand m-am intors in Bulgaria i-am dat telefon. Telefonul era insa inchis", a spus Ruseva.

Pana acum, investigatia politistilor din ambele tari arata ca intr-adevar Ruseva s-a intalnit cu cuplul rromilor greci si le-a dat copilul personal. Ruseva zice insa ca nu il cunoaste pe Christos Salis. Ea neaga ca i-a intalnit pe cei care o aveau acuma pe Maria si declara ca nu isi aminteste cum arata femeia careia ea i-a dat copilul.

"Femeia arata bine. Pielea ei nu era prea alba, era ca a noastra, dar era blonda. Avea parul vopsit blond. Mi-a zis ca o sa aiba grija de copil ca si cum ar fi mama ei", spune mama Mariei.

In ciuda golurilor din poveste, Ruseva spune ca isi aminteste cu claritate momentul in care si-a luat la revedere de la fetita. "Am sarutat-o. Plangeam. Eram ingrijorata. Mi se rupea sufletul", si-a amintit ea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#mama naturala cere Maria, #mama cere maria Grecia, #mama biologica vrea Maria , #Grecia